Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

100 de zile ale Marii Uniri @ ICR București

100 de zile ale Marii Uniri @ ICR București
Administrator
Comunicat de presă 30.10.2017

Asociația DAR DEVELOPMENT lansează proiectul cultural 100 de zile ale Marii Uniri, o prezentare vizuală inedită la confluența artelor plastice cu valorificarea patrimoniului istoric documentar.
Proiectul înfățișează simbolic, prin elemente cu puternic impact vizual, scene ce preced și succed momentul Marii Uniri de la Alba Iulia. Desfășurarea evenimentelor reflectă acumularea energiilor necesare în vederea desăvârșirii dezideratului românilor din provinciile istorice.
100 de zile ale Marii Uniri este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul Programului ACCES CENTENAR.
Expoziția de artă vizuală care va fi vernisată, Vineri 3 noiembrie 2017, ora 18:30, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr 38, va putea fi vizionată în perioada 3-7 noiembrie 2017, în cadrul orelor de funcționare ale instituției.
Grație sensibilității artistei Daniela Frumușeanu, conferențiar universitar doctor în cadrul Departamentului Design Textil și Arte Textile al Universității Naționale de Arte București, reperele temporale au fost puse în valoare, fiind filtrate plastic pentru a contura momente istorice cheie, îmbinând imaginea unor personalități istorice:Regina Maria, Regele Ferdinand I, generali și politicieni cu imagini ale unor personaje anonime sau colective, care participă afectiv sau efectiv la momente de referință din istoria României.
Curatorul expoziției de la București este scriitorul Daniel Sur.
Asociația DAR DEVELOPMENT realizează proiectul cu sprijinul partenerilor Arhivelor Naționale ale României și Institutul Cultural Român la care se adaugă instituțiile care găzduiesc expoziția în periplul său în alte două orașe simbol pentru înfăptuirea Marii Unirii: Alba Iulia, unde parteneri ne sunt: Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Museikon care va găzdui expoziția, urmată de Iași, capitala rezistenței naționale în timpul Primului Război Mondial, unde lucrările vor fi expuse la Muzeul Municipal Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Departamentului Iașul Centenar.
Artista Daniela Frumușeanu realizează lucrări de mari dimensiuni folosind materiale și tehnici variate, îmbinând abordarea simbolică cu cea concretă – documentară realizând un demers estetic și educativ. Scrisul, literele, mesajele fie că sunt: scrisori, pagini de ziar sau chiar pagini din jurnalul zilnic al Reginei Maria, devin un lait motiv al expoziției pe care o puteți viziona timp de 4 zile la București.
Manager de Proiect: Alexandra Brutaru, Președinte DAR Association
Artist vizual: Conf.univ.dr. Daniela Frumușeanu
Consultanță istorică: dr. Claudiu Victor Turcitu, Arhivele Naționale ale României
Contact: office@dardevelopment.ro

 

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.