Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

Mirrors @ Simeza

Mirrors @ Simeza
Nistor Laurențiu

C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

După recenta expoziție personală, din primăvara acestui an, deschisă la Muzeul Literaturii Române din București, și intitulată ”Neverland Mythos”, graficiana Rodica Lomnășan invită publicul la o nouă expunere a lucrărilor sale, de data aceasta la Galeria Simeza din București, începând din data de 3 octombrie 2022. Noua sa expoziție personală se numește „Mirrors” și cuprinde lucrări din mai multe perioade de creație, realizate prin intermediul  tehnicilor gravurii, dar și în tehnica acuarelei.

Titlul și concepția generală ce reunesc pe simeze aceste lucrări de grafică au ca motto, o afirmație ce-i aparține lui George Bernard Shaw: „Arta este oglinda magică pe care o creăm pentru a transforma visele invizibile în imagini vizibile. Pentru a ne vedea chipurile folosim o oglindă, iar operele de artă le folosim pentru a ne vedea sufletele”.

De-a lungul timpului, opera Rodicăi Lomnășan a parcurs mai multe etape, determinate de dorința de a experimenta majoritatea tehnicilor gravurii, dar și grafica în tehnici mixte ori acuarela. Seriile succesive de lucrări, născute prin diversele ateliere prin care a lucrat artista, sunt în mod direct  influențate de locurile prin care ea a călătorit sau a trăit, de nostalgiile pe care le-a încercat, de interferențele cu literatura și mai ales cu poezia, pentru că în arta Rodicăi Lomnășean se poate identifica fără nici o urmă de îndoială o sursă livrescă.

În perioada primei tinereți Rodica Lomnășan a fost membră a celebrului atelier de gravură din Strada Speranței nr. 15 (Podul), devint astăzi, din păcate, doar o amintire.

Vernisajul expoziției „Mirrors” va avea loc la Galeria Simeza din București, marți, 4 octombrie 2022, ora 19.00.

Curator Luiza Barcan, critic și istoric de artă

Expoziția poate fi vizitata în perioada1 – 15 octombrie 2022.

Persoană de contact: Rodica Lomnășan, tel: 0749 595 403, e-mail: rodicelum@yahoo.com