Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/04/2024

Scroll to top

Top

Glose retrospective @ Bacău

Glose retrospective @ Bacău
Doctor

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău are plăcerea de a vă invita la deschiderea unei noi expoziţii de artă vizuală, semnată de renumitul pictor ieșean, maestrul Constantin Tofan.
„Constantin Tofan, un pictor al tuturor anotimpurilor, sensibil ca un poet și aplecat asupra subtilităților tonale ca un impresionist plin de fervoare, are un tact al său în comunicarea prin artă cu inefabilul. Pentru pictor, peisajul este o stare de spirit, un mod de a pune în relație senzualitatea percepțiilor vizuale cu sobrietatea unui veritabil arhitect al imaginii.
Natura îi oferă o schemă posibilă, o relație desprinsă dintr-o gamă strălucitoare prin efect și armonioasă prin sens, după care intervine firesc nevoia de a ordona acest efluviu al unei exteriorități spre a deveni expresia particulară a eului profund” (Valentin Ciucă, critic de artă).
Expoziţia „Glose retrospective” surprinde publicul etalând 150 de portrete, peisaje, naturi statice și lucrări abstracte, operele impresionând prin creativitate, etalând lucrări vibrante printr-o pensulație întregită de originalitatea compozițiilor și prin multitudinea tehnicilor și a centrelor de interes.
„Această expoziție cuprinde lucrări din diferite perioade ale creației mele, în tehnici diferite, pictură și grafică. Sala „George Apostu” din Bacău este foarte mare și vor încăpea în jur de 150 de lucrări. Am făcut deja o selecție a lucrărilor, iar din acea selecție apare și un album de artă care se va numi tot „Glose Retrospective”, așa cum se numește și expoziția.
La expoziție vor apărea lucrări din diferite perioade, încă din studenție, de la prima mea expoziție, de la Cupolă, până la ultima expoziție. Cei care doresc să vadă ce a făcut un artist o viață întreagă au ocazia” (Constantin Tofan).
Vernisajul evenimentului va avea loc pe data de 9 mai 2023, ora 17.00.
Vă așteptăm cu drag!

Coordonator, profesor Carmen Sîrbu