Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/04/2024

Scroll to top

Top

Mon Paris I Gizella POPESCU @ Bucureşti

Mon Paris I Gizella POPESCU @ Bucureşti
Doctor

În perioada 1-30 iunie 2023, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei 𝐆𝐢𝐳𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮, intitulată sugestiv „Mon Paris‟. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 7 iunie, ora 18.00. Expoziția cuprinde o serie de lucrări ce tratează pictural tema viciilor și a ispitelor contemporane fără ocolișuri, secrete sau dezaprobare. Compozițiile și portretele deopotrivă adoptă un spirit teatral, ancorând privitorul într-o realitate marcată de pofte. Fără regrete, pe fețele personajelor se citește abundența și atitudinea de desfătare asumată ori reticența față de acest scenariu. Lipsită de pilde, expoziția transmite un spirit boem, lăsând loc de interpretare, povești și lecții de moralitate deschise. Abundă senzația unei false ordini, în care forme nedistinctive pun la îndoială realitatea și valorile.
În practica sa recentă, artista explorează, într-un stil fluid și ușor ironic, arhetipurile umane tradiționale și contemporane, punând accent atât pe diluarea memoriei colective, cât și pe căutările de descifrare a sensului din perspectiva omului contemporan. Lucrările reflectă deopotrivă o critică și o introspecție asupra modului în care percepem moștenirea estetică, raportat la valorile actuale ale societății, în general, și ale artei contemporane, în particular. Imaginile sunt fragmentate, juxtapuse ori alegorice, într-un context ludic intenționat. În cea mai recentă serie de lucrări cuprinsă în expoziția „Mon Paris‟, sexualitatea, libertatea și viciile apar în prim-plan, într-un decor aproape teatral, în care elementele și personajele se recompun și se reinventează în scenete care invită la discurs.

𝐆𝐢𝐳𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐏𝐎𝐏𝐄𝐒𝐂𝐔 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a expus în galerii private și spații neconvenționale, la Salonul Național de Artă Contemporană și la Muzeul de Artă Casa Simian, din Râmnicu Vâlcea, unde a avut și prima expoziție personală de pictură. Lucrările sale se află în colecții private din țară și străinătate, fiind incluse în mai multe cataloage de artă editate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România.

𝐄𝐥𝐢𝐭𝐞 𝐀𝐫𝐭 𝐆𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale. Sunt înfățișate publicului noi forme de exprimare artistică, abordări novatoare, proprii artei contemporane, dar și valori deja consacrate în spațiul cultural românesc. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.