Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Crăciun Carmen Mariana[:en]Crăciun Carmen Mariana[:]

Nistor Laurențiu

[:ro]

carmen_craciun_profil
Crăciun Carmen Mariana
Adresa: Sstr. Traian nr. 1A, bl.C3, ap 66, Galați – România
Tel: +40745 876 073
e-mail: carmen.mariana2009@yahoo.com

web: ,

carmen_craciun_artwork

„CEI TREI OCHI”ACRYLIC TEHNICA MIXTA, 70X140 cm.

Prezentare Demers Artistic

In” Arta Comunicării”, Herbert Read afirmă că : “ Originalitatea este definită drept capacitatea de a inventa variaţii formale in tehnica comunicării,iar genul ar putea fi definit , in continuare , drept artistul care are capacitatea de a da propietăţi de atracţie (noi le numim frumuseţe şi magie) formelor pe care le inventează”.
Una din tendinţele fundamentale ale artei moderne este aceea de a explora psihicul in totalitatea sa, de a evita limitele unei sensibilităţi pur romantice sau a unei rationalităţi “ a ideilor “clare si distincte”, pur clasice, astfel, nici o artă nu poate năzui să contribuie cu adevărat la reconstituirea integrităţii fiinţei umane .Omul nu trăieşte numai cu raţiune şi bun simţ , el se hrăneşte şi cu visuri. Arta conservă printre noi spontaneitatea şi misterul.
In lucrarea” CEI TREI OCHI „ am incercat sa transmit printr-o plastica originala, emotia si importanta celor trei ochi ai fiintei umane. Ochiul care nu se vede,dar care se simte, ochiul divinitatii, cel din mijloc, numit si „ochiul intelepciunii,” pictat in forma de ou (oul primordial), in culori solare, dar care plange cu lacrimi negre. Ochiul din stanga, cel care priveste direct ,o privire dura , realista , pictat in culori tari alb, negru, cu pete de verde (amar) si rosu (sange) si ochiul din dreapta, ochiul care a fost realist si incrancenat, dar incepe sa se scurga , sa ia forma de peste (simbolul crestinismului).
R.G. Collingwood in Principles of Art afirma ca: „Ceea ce incearcă artistul să facă este , este de a exprima o emotie dată. A o exprima si de a o exprima bine este acelasi lucru,(…)Orice enunţ şi orice gest pe care il face fiecare din noi, este o operă de artă.”

website link: ,

[:en]

carmen_craciun_profil
Crăciun Carmen Mariana
Adresa: Sstr. Traian nr. 1A, bl.C3, ap 66, Galați – România
Tel: +40745 876 073
e-mail: carmen.mariana2009@yahoo.com

web: ,

carmen_craciun_artwork

THREE EYES, ACRYLIC Mixed Media 70X140 cm.

Prezentare Demers Artistic

website link: ,

[:]