Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

„Albastru” @ Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău

„Albastru” @ Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău
Administrator
Centrul de Cultură „George Apostu” anunță deschiderea programului de rezidențe artistice de sculptură „Albastru”, ce se va derula în perioada 2017-2019, cu participarea unor sculptori români și străini.
Programul de Rezidențe artistice de sculptură „Albastru” are ca principal scop constituirea unei colecții valoroase de sculptură contemporană în lemn ce vizează reorganizarea și amenajarea spațiului expozițional „Muzeul în aer liber” al Centrului de Cultură „George Apostu”, un important monument de for public.
La ediția de anul acesta, ce se desfășoară în perioada 3-21 iulie 2017, vor participa: Maxim Dumitraș (România), Nedim Hadziahmetovic (Serbia) și Krasimir Metodiev (Bulgaria). Artiștii rezidenți vor descoperi spațiul cultural local și regional și vor lua parte la întâlniri, vizite, mese rotunde, conferințe de presă etc.
Lucrările artiștilor vor aduce un plus de valoare patrimoniului instituției și „Muzeului în aer liber” (Grădina cu statui), prin reamenajarea unuia dintre spaţiile acoperite ale Pavilionului Central, ca veritabil spațiu de vizitare, descoperire și contemplare a artei sculpturale a unor artiști importanți, care, asemenea lui George Apostu, și-au pus amprenta personală în spațiul multora dintre simpozioanele la care au participat în întreaga lume.
Invitații Centrului de Cultură „George Apostu” din rezidență vor aborda concepte stilistice originale, înscrise în demersul artistic personal. Curatorul programului este sculptorul Maxim Dumitraș.Închiderea rezidenței, în data de 21 iulie 2017, ora 17.00, va fi un moment dedicat întâlnirii artiștilor cu publicul larg, iubitor de artă, și prezentării proiectului de reamenajare a spațiului „Muzeul în aer liber”, realizat de tineri arhitecți.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.