Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 22, 2017

Scroll to top

Top

Anca Smarandache Florentina

Anca Smarandache Florentina
admin
  • On aprilie 2, 2014
Anca Smarandache
Anca Smarandache Florentina
Adresa: BUCUREŞTI
Tel:
e-mail: smarandacheanca@yahoo.com
web:
„Stapanul Caciulii Galbene”ulei pe panza 60X80cm

Prezentare Demers Artistic
În lucrările mele de până acum se observă o inclinaţie către studiul uman, o permanentă insistentă a rezolvării compoziţiei, explorarea texturii tuşelor de culoare in nuante vii si contrastante.
Sugestia figurativă deşi evidentă este subordonată principiilor decorative. Spatiul se transforma intr-un element metaforic esential. Folosesc obsesiv aluziile la realitaţile vizuale. Obişnuiesc să lucrez în multe straturi de culoare, alternand tusele spontane cu transparenţele subtile de culoare ce fac trimiteri la patina timpului ce-şi pune amprenta pe o pictură murală.
Sunt atrasă de unitatea care se creează între prezenţele umane şi un element decorativ, ahitectural, sau un element al naturii. Portretul uman sau detaliile de portret sunt exploatate în majoritatea lucrărilor mele, filtrand o lume reala si o lume imaginara. Imi place sa surprind trasaturile omului, trăsăturile ce-i definesc caracterul.
Experimentez redarea formei clar conturate însoţită de o simbolistică a formei ce tinde către abstracţia vizuală. Caracterul plat si decorativ al spatiului ce inconjoara figura umana este pus in evidenta printr-o
perspectiva cromatica bine delimitata, ce se bazeaza pe diferentierile cromatice pentru a sugera adancimea.
Infatisez un discurs figurativ, discurs în care omul funcţionează ca o oglindire a timpului prezent dar si a timpului care se scurge şi lasă urme memorabile.
Multe din compozitiile mele sunt simetrice, avand caracter monumental. Ecranele şi planurile geometrice care pun în valoare omul, funcţioneaza ca rapel la o anume lume în care omul traieşte, o lume plina de simboluri ale spaţiului: bolta, sfera, zidul, uşa, fereastra, planuri arhitecturale, ornamente, obiecte, etc.

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.