Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Anca Smarandache Florentina

Anca Smarandache Florentina
admin
  • On aprilie 2, 2014
Anca Smarandache
Anca Smarandache Florentina
Adresa: BUCUREŞTI
Tel:
e-mail: smarandacheanca@yahoo.com
web:
„Stapanul Caciulii Galbene”ulei pe panza 60X80cm

Prezentare Demers Artistic
În lucrările mele de până acum se observă o inclinaţie către studiul uman, o permanentă insistentă a rezolvării compoziţiei, explorarea texturii tuşelor de culoare in nuante vii si contrastante.
Sugestia figurativă deşi evidentă este subordonată principiilor decorative. Spatiul se transforma intr-un element metaforic esential. Folosesc obsesiv aluziile la realitaţile vizuale. Obişnuiesc să lucrez în multe straturi de culoare, alternand tusele spontane cu transparenţele subtile de culoare ce fac trimiteri la patina timpului ce-şi pune amprenta pe o pictură murală.
Sunt atrasă de unitatea care se creează între prezenţele umane şi un element decorativ, ahitectural, sau un element al naturii. Portretul uman sau detaliile de portret sunt exploatate în majoritatea lucrărilor mele, filtrand o lume reala si o lume imaginara. Imi place sa surprind trasaturile omului, trăsăturile ce-i definesc caracterul.
Experimentez redarea formei clar conturate însoţită de o simbolistică a formei ce tinde către abstracţia vizuală. Caracterul plat si decorativ al spatiului ce inconjoara figura umana este pus in evidenta printr-o
perspectiva cromatica bine delimitata, ce se bazeaza pe diferentierile cromatice pentru a sugera adancimea.
Infatisez un discurs figurativ, discurs în care omul funcţionează ca o oglindire a timpului prezent dar si a timpului care se scurge şi lasă urme memorabile.
Multe din compozitiile mele sunt simetrice, avand caracter monumental. Ecranele şi planurile geometrice care pun în valoare omul, funcţioneaza ca rapel la o anume lume în care omul traieşte, o lume plina de simboluri ale spaţiului: bolta, sfera, zidul, uşa, fereastra, planuri arhitecturale, ornamente, obiecte, etc.

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.