Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Andor Komives

Administrator
Andor Komives
Andor Komives
Adresa: Aleea Azuga, nr. 9, Ap 2, Cluj-Napoca – România
Tel: +40722-840.450
e-mail: andor.komives@gmail.com

A story from Banffy Palace

A story from-Banffy Palace

Prezentare Demers Artistic

În acest prezent globalizat postmodern comunic, reacţionez, cu o suavă ironie, la tot ceea ce mă afectează şi se intersectează cu viaţa mea, rezonez, cu personaje reale sau imaginare, îngeri sau demoni, personaje de BD, până la personajele din noile mituri sau utopii contemporane. Fără complexul timpului, spaţiului, sau al contextului cultural, aceste fiinţe ale imaginarului colectiv comunică incredibil de firesc în picturile mele, făcând remarci despre problemele lumii noastre actuale: globalizare, război, politică, consumism, cultură şi noile utopii.
Imaginile sunt uşor provocatoare, ironice şi auto ironice, prin mesajul lor direct şi foarte actual. Ele nu vizează un anume confort estetic şi intelectual călduţ ci din contră, pun în discuţie o serie de clişee mentale, incită la dialog, dezbatere şi auto-reflecţie. Fără a renunţa la pictură ca mediu de expresie, ele încorporează fragmente – citate, ce trimit spre BD, graffitti sau gravuri de epocă, afişe şi mesaje publicitare – ceea ce le conferă o anumită ambiguitate a apartenenţei la un gen anume, cu amplificarea nuanţată a conexiunilor şi a sensurilor. Dincolo de aerul ludic şi ironic, sesizabil din lectura imediată al lucrărilor, privitorul este invitat să descopere un altceva, mai profund, mai grav.

Andor Kőmives

website link: www.andorkomives.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.