Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Apel de proiecte – Arte în București ediția a VI – a: Omul împotriva vieții

Apel de proiecte – Arte în București ediția a VI – a: Omul împotriva vieții

ATENȚIE!

Având în vedere interesul acordat apelului de proiecte OMUL ÎMPOTRIVA VIEȚII, echipa a decis prelungirea datei limită pentru aplicații până pe 23 august 2015 ora 12.00.

Am luat în considerare și faptul că apelul s-a lansat în perioada de vacanță, și s-au semnalat anumite probleme tehnice în legătură cu adresa de e-mail dedicată trimiterii aplicațiilor.

Așadar, aplicatiile se pot trimite în continuare pe adresa arte.in.bucuresti2015@gmail.com.

Lucrările trebuie să fie pe tema propusă, acest lucru reprezentând un criteriu major în jurizarea lucrărilor.

Vă mulțumim!

Echipa Arte în București 2015

 

 

Apel de proiecte

OMUL ÎMPOTRIVA VIEȚII

tema evenimentului anual Arte în București 2015

Echipa: Alexandra Titu (curator general), Petru Lucaci (președinte UAP, consultant), Marius Burhan (director de proiect), Reka Csapo-Dup, Patricia Teodorescu, Dorina Horătău, Mihaela Lazăr (curatori secțiuni).

Locuri: Centrul Artelor Vizuale, Căminul Artei, str. Biserica Enei 16, Galeria Orizont, Bd. Bălcescu Nicolae, 23A, Galeria Simeza, Bd. Gh. Magheru 20, Sala Tipografia, Art Hale/ Combinatul Fondului Plastic, Str. Băiculești, nr. 29, Casa Mincu/ Ordinul Arhitecților din România, str. Arthur Verona nr.19, Facultatea de Arhitectură, Strada Academiei nr.18-20.

Perioada: 7 septembrie – 7 octombrie 2015

Termen limită de trimitere a propunerilor16 august 2015

Concept: „Omul împotriva vieţii” este un proiect cu angajament social/politic declarat, un proiect manifest, cu caracter protestatar. Problematicile majore la care se referă protestul, semnalând şi acuzând potenţialul distructiv declanşat permanent împotriva întregii realităţi, naturale, sociale, culturale, are ca ţintă/scop mobilizarea conştiinţei membrilor societăţii, de la nivelul deciziei politice, şi militare, la cel al tuturor instanţelor de formare, de manipulare a atitudinii şi a conştiinţei civice, şi de mobilizare a generaţiilor care îşi asumă prezentul şi pregătesc viitorul existenţei sub toate aspectele de manifestare.

Agresiunile asupra mediului produse în ultimele decenii prin exploatările abuzive şi iresponsabile, motivate de „false necesităţi” (Buckminster Fuller), de incompetenţa responsabililor, de elaborarea proiectelor macro şi microeconomice, de indiferenţa faţă de patrimoniile naturale şi culturale (incluzând sistemele axiologice, filozofice, religioase, artistice şi ştiinţa generatoare a dezvoltării tehnologice), şi faţă de problematicile sociale şi de efectele pe durate medii şi lungi ale politicilor locale, zonale şi globale, şi faţă de generaţiile viitoare destinate supravieţuirii într-o lume depeizată de suporturile elementare ale dezvoltării, ale evoluţiei şi conservării realităţii şi capacităţii de a răspunde somaţiilor ei sunt câteva dintre temele de reflecție propuse artiștilor.

Escaladarea tensiunilor politice şi interconfesionale, interrasiale şi etnice cu suport militar sistematic şi diseminat de tip terorist, degradarea relaţiilor sociale, ca şi distrugerea mediului natural impun culturii, cu toate instrumentarele sale, asumarea unei atitudini explicite, iar arta cu forţa sa de impact şi-a dovedit mereu eficienţa provocatoare şi capacitatea de orientare a opiniei publice şi de a impune modele.

Bazându-se pe suporturi tradiţionale şi inovatoare, digitale şi pe angajamente ale dinamismului corporal, ea elaborează programe imagologice capabile să impună pachete de semnificaţii, de idei, o retorică susţinută de o ideologie clară, şi autoritară. Dacă suportul ideologic ecologist şi antirăzboinic, de respectare a drepturilor omului (a drepturilor animalelor şi celorlalte specii) ca şi a legitimităţii morale şi umane a unor cercetări şi experimente legate de programele genetice, de multiplicările artificiale ale fiinţelor şi prelungirile sau suspendarea vieţii biologice sunt necesare pentru coerenţa atitudinii, flexibilitatea, varietatea şi libertatea de opţiune sunt calităţile platformei stilistice.

De la conceptualism la diversele realisme şi expresionisme, de la exerciţii experimentale la citate şi formulări referenţiale sau apropriative, opţiunile artistice, de limbaj, comportament sau suport nu sunt limitate. Exigenţele proiectului privesc aderenţa la conceptul expoziţiei şi calitatea artistică. (Alexandra Titu)

Expoziţia va fi constituită dintr-un nucleu de artişti invitaţi, cunoscuţi pentru frecventarea temei propuse, şi o secţiune de participanţi selectaţi de board-ul curatorial din proiectele propuse de artişti membri ai UAP din România, de studenţi şi artişti independenţi fără limite de vârstă/generaţie, din ţară sau din orice areal geografic.

Platforma financiară a proiectului nu permite finanţarea proiectelor individuale si nu se pot deconta nici cheltuielile de transport din țară sau străinătate.

Dosarul de candidatură trebuie să conțină un singur document PDF, nu mai mare de 10 MB, cu următoarele detalii:

– scurtă biografie (max 100 cuvinte)

– activitate artistică (max 250 cuvinte)

– fotografii ale lucrărilor propuse cu detalii – tehnică, dimensiuni, an, scurtă descriere a proiectului (max.300 cuvinte)

– date de contact – adresă de e-mail / număr de telefon
– ATENȚIE! pentru toți cei care aplică cu video, formatele acceptate sunt MOV sau MP4.

Vă rugăm trimiteți propunerile dvs. până la data de 16 august, la adresa de e-mail: arte.in.bucuresti2015@gmail.com.

logo_arte_2015

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.