Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Artă faci, şcoală primeşti! @ Amzei 5 Studio Space

Artă faci, şcoală primeşti! @  Amzei 5 Studio Space
Administrator
Asociaţia MATKA vă invită în Amzei 5 Studio Space (str. Piaţa Amzei nr. 5) să vizionaţi expoziţia Artă faci, şcoală primeşti!
Expoziţia reuneşte lucrările realizate de cei 45 de elevi care frecventează Centrul de Zi „Eu şi prietenii mei”, sub atenta coordonare a unor artişti vizuali consacraţi.
Demarat la începutul anului, proiectul „Spaţii creative pentru educaţie” îşi propune reamenajarea spaţiilor de învăţământ de stat, în conformitate cu rigorile actuale, astfel încât să stimuleze educația participativă și să crească interesul elevilor pentru școală.
Centrul de Zi „Eu și prietenii mei” va beneficia de o transformare totală a sălilor dedicate studiilor prin construirea de mobilier școlar modern și creativ proiectat special pentru instituție de studioul de proiectare Wolfhouse Productions, în colaborare cu arhitecţii Justin Baroncea și Adela Iacoban. De asemenea, se va amenaja în cadrul Centrului un laborator multimedia, constând în sală de proiecții și bibliotecă cu materiale educative pe suport video.
În vederea strângerii de fonduri pentru transformarea centrului într-un spațiu educațional modern, Asociaţia MATKA, în colaborare cu elevii Centrului de Zi „Eu și prietenii mei” și 22 de artiști vizuali, organizează expoziţia Artă faci, şcoală primeşti!
Timp de două luni, elevii s-au implicat alături de artişti contemporani realizând o serie de lucrări pe care doresc să le ofere, de ziua lor, în schimbul donaţiilor pentru reamenajarea centrului.
Lucrările au fost realizate în cadrul unor ateliere de creaţie coordonate de Justin Baroncea, Traian Boldea, Ștefan Câlția, Suzana Dan, Giles Eldridge, Fays, Irlo, Aurora Kiraly, KITRA, Lala Misosniky, Dan Perjovschi, Adrian Preda, Lea Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, George Roșu, Hermina Stănciulescu, Silvia Trăistaru, Ioana Trușcă, Sorina Vazelina, Simona Vilău, Daniela Vîrlan, Mihai Zgondoiu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1-15 iunie 2016 şi poate fi vizitată pe bază de programare la: asociatiamatka@gmail.com
contacte pt a putea vizita expoziţia
0722337862
0746023208
0723695652
0724583852
Centrul de zi „Eu și prietenii mei” este un serviciu gratuit, de prevenire a abandonului școlar și instituționalizării copiilor, organizat în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 4, București. Beneficiarii serviciilor centrului sunt 45 de copii cu vârste între 6-14 ani, care nu au posibilitatea unei supravegheri și care provin din familii aflate în situații de dificultate.
Mulțumim mult tuturor celor care s-au implicat în proiectul Matka și au susținut acest demers!
Parteneri media:
Radio Romania Cultural | Romania Pozitiva | Sapte Seri | Scena 9 | Stiri ONG | Orasul Meu | Totul despre mame
Cu sprijinul:
Asociația Ephemair | ephemair.ro
Wolfhouse productions | wolfhouseproductions.ro
————————–————————–———————–
Asociația Matka este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată la începutul anului 2016, care își propune să îmbine empatia pentru situația în care se află nemumărate comunități defavorizate cu energia segmentului cultural-creativ, aflat în continuă expansiune, concretizare și afirmare.
MATKA urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu un accent special pe arta contemporană.
Printre obiectivele Asociației se numără intervenția culturală în scop social, promovarea artei, organizarea de evenimente culturale, sociale și comunitare, încurajarea educației, a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ.
MATKA suntem noi: Mihaela Cîrjan, Alina Ghiță, Valentina Iancu, Lea Rasovszky și Daniela Vîrlan.

arta faci

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.