Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 16, 2019

Scroll to top

Top

Arta la fereastră – Alexandru Papuc @ Galeria Simeza

Arta la fereastră – Alexandru Papuc @ Galeria Simeza
Administrator
Vă așteptăm marți, 8 martie 2016, la orele 19.00, pe bulevardul Magheru 20, în fața galeriei Simeza, la un nou vernisaj din cadrul proiectului „Arta la fereastră – Galeria Simeza”.
Sculptorul Alexandru Papuc expune săptămâna aceasta lucrări la geamul galeriei.

ALEXANDRU PAPUC (n.1971) este absolvent al Academiei Naționale de Artă, București (1997), la sectia sculptură, clasa prof. Vasile Gorduz. Din 1998, este membru UAP București – Filiala Sculptură.
Obține, în 1999, Premiul pentru sculptură ”Gh.Anghel”al UAP și, în 2002, Premiul II la Salonul Municipal București, iar în 2000, i se acordă Bursa pentru sculptură a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Expoziții personale: ”Desen pe marmură neagră” la Galeria ”Hanul cu Tei”, București (2004), ”Melancolie” la Galeria ”Arcade 24” din Bistrița (2015). Participări, începând cu 1995, la peste 25 de saloane de sculptură și expoziții de grup în din România, Italia, Germania etc.
Monumente in București: ”Ivan Patzaichin” (Stadionul Dinamo), ”Proporții umane” (Universitatea de Medicină, Sala de sport), ”Maria Tănase” (Bd. Tineretului), ”Constantin Brâncoveanu” (Bd. Brâncoveanu).

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Alexandru Papuc