Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Arta la Fereastră – Corina Gabriela Duma @ Galeria Simeza

Arta la Fereastră – Corina Gabriela Duma @ Galeria Simeza
Administrator
ARTA LA FEREASTRĂ
CORINA GABRIELA DUMA
Design de carte
3-9 ianuarie 2017

„În prima săptămână a noului an, am expus la fereastră cărți lucrate de mine în ultimii ani.
Un „silent event” în care am lăsat cartea, obiectul, să vorbească celor care au trecut pe bulevardul Magheru și au aruncat o privire asupra instalației din vitrină.
Le datorez foarte mult din ceea ce realizez ariștilor, arhitecților și celor care, lucrând cu mine, mi-au oferit șansa să concep/imaginez aceste cărți și albume. Mi s-a oferit, cumva, o trambulină…
Am preferat să expun în tăcere, cu discreție, asemenea modului în care, cred eu, că un designer grafic spune, sub forma vizuală, poveștile altora care devin, în final, un album, un catalog, o carte…
Mi-am dorit ca vitrina galeriei Simeza să lanseze timp de o săptămână o invitație întru descoperirea conținutului și, totodată, o reverență făcută Cărții.
Fiindcă o carte este vie atunci când cineva o ține în mână, ea începe să ne vorbească atunci când cineva o răsfoiește.” (C.G.D)

Coordonare și curatoriat proiect:
Anca Boeriu și Corina Gabriela Duma
”Arta la fereastră – Galeria Simeza” este un proiect organizat de UAP București pentru a atrage atenția publcului larg asupra dispariției/închiderii spațiilor de expunere și de lucru ale artiștilor din București.

DUMA, Corina Gabriela
(n. 1966) este designer grafic și lucrează în București. A studiat grafica la Universi­tatea Națională de Arte din București, unde, din 2009, predă ca lector asociat la departamentul de Design al FADD. Din 2014 este doctor în arte vizuale. Semnează conceptul grafic al revistelor: ARTA (serie nouă) a Uniunii Artiștilor Plastici din România și „igloo. habitat & arhitectură”. Are peste 20 ani de experiență în dezvoltarea de proiecte pentru companii naționale și internaționale ca grafician cu o dublă formație artistică și tehnică, în același timp și performanțe ce acoperă pe larg activități de concept grafic, design și producție tipografică. Autoare a cărților: Bucureşti. Orașul simțurilor (C&N Verlag, Berlin, 2014); Sertarul de la Giurgiu (2015) și a realizat nume­roase proiecte editoriale – albume, cărți și cata­loage de expoziție – pentru galerii de artă și edituri din țară și din străinătate.

DUMA, Corina Gabriela
(b. 1966) is a graphic designer working in Bucharest. She studied graphics at the National Arts University in Bucharest, where, since 2009, she has been associate lecturer in the Design Depart­ment of the Faculty of Design and Decorative Arts, FADD. In 2014 she was awarded a doctorate in Visual Arts. She has over 20 years of experience in developing projects for local and international companies as an illustrator with both artistic and technical training. Her work covers graphic design, design and print production. She signed the graphic concept of the following magazines: ARTA (new series), published by the Romanian Artists Union, and “igloo. habitat & arhitectură”. She published the books: Bucharest. The City of senses (C&N Verlag, Berlin, 2014); The Giurgiu drawer (2015) and she has put together numerous editorial projects – albums, books and exhibition catalogues for art galleries and publishing houses in the country and abroad.

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.