Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Arta la fereastră – Cristina Bolborea @ Simeza

Arta la fereastră – Cristina Bolborea @ Simeza
Administrator
ARTA LA FEREASTRĂ – GALERIA SIMEZA / CRISTINA BOLBOREA / 10 – 16 mai 2016 /
În 2012, Cristina Bolborea vernisa în galeria Simeza expoziția sa „Efigii”, expoziție care deschidea minunata călătorie a lucrărilor sale în lumea lusitană. Acele lucrări încă mai călătoresc prin muzeele Europei.
„Maniera în care aceste obiecte sunt dispuse şi juxtapuse în spaţiul acestei expoziţii evocă imagi­nea târgurilor orientale, acele locuri ce reprezintă, în jocul amintirilor conectate la copilărie şi tinereţe, spaţiul miraculos unde se desfăşoară poveştile exotice ale Şeherezadei, unde pernele moi presărate ne invită să ne oprim, să luăm loc şi să ascultăm.” – Maria Antónia Pinto de Matos
BOLBOREA, CRISTINA este ceramistă și curatoare pentru expoziţii de artă decorativă contemporană la Galeriile Orizont, Galateea (din Bucureşti) şi Centrul Cultural Palatele Brâncovenești (Mogoşoaia). Este, din 2009, doctor în în arte plastice şi decorative și, începând cu anul 2000, cadru universitar la departamentul Ceramică Sticlă-Metal al Facultății de Arte Decorative și Design al Universității Naționale de Arte din București.Din 1990 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.Este o artistă cu o bogată activitate profesională. În 2015 a fost artist invitat la Bienala Internațională de Ceramică, Aveiro, Portugalia. Dintre expozițiile personale menționăm: Locuri unde voi fi / Lugares onde estarei la Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias „González Martí”, Valencia, Spania (2016), Museu Nacional Grao Vasco și Quinta da Cruz, Viseu, Portugalia (2015), Museu Nacional Machado de Castro, Coimbra, Portugalia (2015), Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia (2014), Bijuterii din cutia neagră, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Bucureşti (2014), Efigii, Simeza, Bucureşti (2012), Timpul, Teatrul Act, Bucureşti (2009), Covor, UNAgaleria, Bucureşti (2009), Naturi statice, Teatrul Act, Bucureşti (2008), Strălucitoarea veritabilă, Galateea, Bucureşti (2007), Tehnica arhitectului, Galateea, Bucureşti (2006), Hărţile mele, Căminul Artei, Bucureşti (1995).A participat la numeroase saloane de artă decorative, bienale și expoziţii de grup din București și din țară.În 2015, i se acordă Premiul pentru ceramică al UAP din România, iar în 2011, Premiul Salonului Național de Ceramică “Costel Badea”.Trăiește și lucrează în București.

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA ”este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Cristina Bolborea

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.