Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

ARTA LA FEREASTRĂ – Emilia Kiss & Protest : RISC DE EXPUNERE LA CULTURĂ @ Galeria Simeza

ARTA LA FEREASTRĂ –  Emilia Kiss & Protest : RISC DE EXPUNERE LA CULTURĂ @ Galeria Simeza
Administrator
Proiectul Arta la fereastră – Galeria Simeza a împlinit o lună!
Vă așteptăm împreună cu Emilia Kiss și lucrările ei la fel ca în fiecare marți, în fața Galeriei Simeza, pe data de 16 februarie 2016, la ora 19.00, să transmitem împreună mesajul nostru.
Prezența dumneavoastră la protest reprezintă un gest de implicare civică și culturală și un prim pas în tentativa de recuperare a normalității vieții artistice.
Asumați-vă RISCUL DE EXPUNERE LA CULTURĂ!!!risc de expunere la cultura

Emilia Kiss (n. 1962) este absolventă a secției de Artă Monumentală-Restaurare din cadrul Academiei de Artă ”Nicolae Grigorescu” din București; membră a Uniunii Artiștilor din România. Începaând cu 1986, anul absolvirii, a participat în mod constant la numeroase expoziții internaționale de grup în Ungaria, Brazilia, Japonia, Polonia, Spania, Rusia, Germania, Italia, Lituania, Olanda etc.
O selecție a expozițiilor personale cuprinde spații precum galeria regiunii Bologna, Italia (2008), Galeria Municipală din Brasov (2004), Orizont M, București (2003), Art Jazz Club, București (2001, 2005), Galeria Orizont, București (2000), Galeria Căminul Artei, București (1992, 1994)
Semnează lucrări de artă monumentală, pictură al secco, mozaic, panouri decorative realizate în 1983, 1984, 2008, 2009.
În 1996 i se acordă Premiul pentru tineret al UAP din România, iar în 2002 primește Premiul I pentru grafică în cadrul Salonului de Artă București al Filialei Grafică UAP București.

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.