Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2018

Scroll to top

Top

ARTA LA FEREASTRĂ – Emilia Kiss & Protest : RISC DE EXPUNERE LA CULTURĂ @ Galeria Simeza

ARTA LA FEREASTRĂ –  Emilia Kiss & Protest : RISC DE EXPUNERE LA CULTURĂ @ Galeria Simeza
Administrator
Proiectul Arta la fereastră – Galeria Simeza a împlinit o lună!
Vă așteptăm împreună cu Emilia Kiss și lucrările ei la fel ca în fiecare marți, în fața Galeriei Simeza, pe data de 16 februarie 2016, la ora 19.00, să transmitem împreună mesajul nostru.
Prezența dumneavoastră la protest reprezintă un gest de implicare civică și culturală și un prim pas în tentativa de recuperare a normalității vieții artistice.
Asumați-vă RISCUL DE EXPUNERE LA CULTURĂ!!!risc de expunere la cultura

Emilia Kiss (n. 1962) este absolventă a secției de Artă Monumentală-Restaurare din cadrul Academiei de Artă ”Nicolae Grigorescu” din București; membră a Uniunii Artiștilor din România. Începaând cu 1986, anul absolvirii, a participat în mod constant la numeroase expoziții internaționale de grup în Ungaria, Brazilia, Japonia, Polonia, Spania, Rusia, Germania, Italia, Lituania, Olanda etc.
O selecție a expozițiilor personale cuprinde spații precum galeria regiunii Bologna, Italia (2008), Galeria Municipală din Brasov (2004), Orizont M, București (2003), Art Jazz Club, București (2001, 2005), Galeria Orizont, București (2000), Galeria Căminul Artei, București (1992, 1994)
Semnează lucrări de artă monumentală, pictură al secco, mozaic, panouri decorative realizate în 1983, 1984, 2008, 2009.
În 1996 i se acordă Premiul pentru tineret al UAP din România, iar în 2002 primește Premiul I pentru grafică în cadrul Salonului de Artă București al Filialei Grafică UAP București.

„Arta la fereastră” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.
Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.
Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Curatoare: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.