Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | octombrie 20, 2019

Scroll to top

Top

Arta la Fereastră – Mircea Florian @ Galeria Simeza

Arta la Fereastră – Mircea Florian @ Galeria Simeza
Administrator
Arta la Fereastră – Galeria Simeza
Mircea Florian
Bulevard, Cutremurător

Instalațiile Bulevard, Cutremurător constituie rezultatul reflexiilor lui Mircea Florian (aka DadaFlux) privitoare la cultura străzii, la starea artei și a artistului aflat sub presiunea economică și socială.
Oglindirea acestor probleme în lumea artiștilor, al oficialităților – acceptanța, invectiva, marginalizarea, deprivarea cu care se confruntă scena artistică contemporană – sunt elemente constitutive ale demersului artistic.
Vor fi expuse două lucrări (arhaice și hi-tech în același timp): o instalație cinetică (ce se folosește de angrenaje mecanice, elemente antropomorfice, umbre, proiectoare ”inteligente” și microprocesoare programate) și o instalație video.

Mircea Florian este autor, muzician și artist vizual, cunoscut în primul rând datorită creației sale experimentale, care îmbină fascinația pentru instrumentele (muzicale) arhaice cu interesul pentru tehnologia digitală. A cântat de timpuriu în diferite formule stilistice, a devenit cunoscut ca muzician și sub numele Florian din Transilvania, a compus muzică de teatru și film, a lucrat cu medii extrem de variate și a participat ca artist în expoziții precum: SoundScapes, curator Martha Wilson, la Franklin Furnace Gallery NY (1979), Alberti’s Open Window / Windows 98 – Open, curator Horea Avram, la Bienala de artă de la Veneția (1999), Buchstäblich (Literal), curator Ana Birthaelmer, la Von der Heydt Museum, Wuppertal / Germania (1991) și When History Comes Knocking: Romanian Art from the 80s and 90s in Close Up, curator Judit Angel, la Galeria Plan B Berlin (2011).

Bulevard, Cutremurător

Concept: Mircea Florian (aka DadaFlux)
Colaboratori producție: Dragoș Andriana, Ion Dimcea, Sorin Popescu

Lucrări:

Bulevard (160cm x 170cm x 320cm) – instalație mecanică cinetică, siluete, proiector ”inteligent”, microprocesor programat.
(c) 2016 MF

Cutremurător (160cm x 170cm x 320cm) – instalație video.
(c) 2016 MF

Evenimentul face parte din proiectul Arta la Fereastră – Galeria Simeza organizat de UAP București pentru a atrage atenția publicului larg asupra dispariției / închiderii spațiilor de expunere și de lucru din București, aflate sub custodia UAP.
Coordonatoare proiect: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

Expozițe: 06 decembrie – 12 decembrie 2016
Vernisaj: marți, 06 decembrie 2016, ora 19.00

mircea-florian-simeza