Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 23, 2017

Scroll to top

Top

Arta lui Gheorghe Zărnescu @ Iași

Arta lui Gheorghe Zărnescu @ Iași
Administrator
Galeria de artă DANA (Iași, str. Prof. Cujbă, nr. 17) invită publicul ieșean, miercuri 7 iunie 2017, orele 18.00 la deschiderea expoziției de artă vizuală semnată de către sculptorul Gheorghe Zărnescu.
Prezintă criticul de artă Maria Bilașevschi.

„Arta lui Gheorghe Zărnescu nu necesită etichete, asocieri cu curente sau tendințe, includere în șabloane înguste, ci doar o privire sinceră, nealterată de teorii. Prin fiecare obiect ce se insinuează ca un ready-made înșelător, artistul deturnează simbolistica recognoscibilă a acelor semne și însemne ce invadează cotidianul, fie ele banalele indicatoare de circulație ori reperele vizuale ancestrale asociate credinţei. Iconul este supus unei transmutaţii, adesea ironice, interogative şi provocatoare, din zona concretului în cea a încifrării, conform propriei rețele de semnificații a artistului. În fapt, Gheorghe Zărnescu articulează un nou limbaj, chiar o nouă scriere, prin comprimarea unor sensuri aparent antitetice, decontextualizează obiectul și transformă stereotipul, atacă înțelesul simbolului înrădăcinat în memoria colectivă. Mai mult decât atât, artistul este și un mediator prin imagine-obiect al dislocărilor de sens ce s-au perpetuat de-a lungul istoriei, instalațiile sale contestând hibridizarea de dragul extravaganțelor contemporane, servind drept punct de plecare pentru discernerea acestui discurs artistic autentic”. (Maria Bilașevschi, critic de artă)

Expoziția va fi deschisă în perioada 7 -30 iunie 2017.

 

Anunț

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

ATENȚIE, TERMENUL DE DEPUNERE A DOSARELOR PENTRU FILIALELE DIN BUCUREȘTI SE PRELUNGEȘTE PÂNĂ LA DATA DE 21 IULIE INCLUSIV!

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4. Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00. ATENȚIE!!! Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP. În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015. http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/ http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză