Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Arta lui Gheorghe Zărnescu @ Iași

Arta lui Gheorghe Zărnescu @ Iași
Administrator
Galeria de artă DANA (Iași, str. Prof. Cujbă, nr. 17) invită publicul ieșean, miercuri 7 iunie 2017, orele 18.00 la deschiderea expoziției de artă vizuală semnată de către sculptorul Gheorghe Zărnescu.
Prezintă criticul de artă Maria Bilașevschi.

„Arta lui Gheorghe Zărnescu nu necesită etichete, asocieri cu curente sau tendințe, includere în șabloane înguste, ci doar o privire sinceră, nealterată de teorii. Prin fiecare obiect ce se insinuează ca un ready-made înșelător, artistul deturnează simbolistica recognoscibilă a acelor semne și însemne ce invadează cotidianul, fie ele banalele indicatoare de circulație ori reperele vizuale ancestrale asociate credinţei. Iconul este supus unei transmutaţii, adesea ironice, interogative şi provocatoare, din zona concretului în cea a încifrării, conform propriei rețele de semnificații a artistului. În fapt, Gheorghe Zărnescu articulează un nou limbaj, chiar o nouă scriere, prin comprimarea unor sensuri aparent antitetice, decontextualizează obiectul și transformă stereotipul, atacă înțelesul simbolului înrădăcinat în memoria colectivă. Mai mult decât atât, artistul este și un mediator prin imagine-obiect al dislocărilor de sens ce s-au perpetuat de-a lungul istoriei, instalațiile sale contestând hibridizarea de dragul extravaganțelor contemporane, servind drept punct de plecare pentru discernerea acestui discurs artistic autentic”. (Maria Bilașevschi, critic de artă)

Expoziția va fi deschisă în perioada 7 -30 iunie 2017.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.