Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2017

Scroll to top

Top

Arte în București

Arte în București
Administrator

ATENȚIE!!! CLARIFICĂRI UTILE PENTRU CEI INTERESAȚI SĂ PARTICIPE LA EDIȚIA DIN ACEST AN A PROIECTULUI Arte în București, IN-VARIABIL – 13 septembrie – 10 octombrie 2016

Dragi prieteni, dragi artiști,

În legătură cu ediția din acest an a evenimentului Arte în București, aș dori să fac câteva precizări:

  1. Știm cu toții că orice schimbare întâmpină, la început, rezistență. Vrem să credem, însă, că ceea ce propunem anul acesta este o schimbare necesară: am solicitat aplicații, în loc de tradiționalele invitații. Nu este un gest de frondă, gratuit, ci este menit să ridice nivelul acestei manifestări. Cele câteva rânduri pe care vi le solicităm, sunt date minimale, ce ne vor fi de folos atât pentru promovarea voastră, cât și pentru elaborarea în scurt timp a catalogului.
  2. Dacă există artiști care întâmpină dificultăți în completarea formularului, îi rog să mă sune personal, la numărul de telefon 0740200880 și voi trimite un voluntar să ofere ajutor specializat.
  3. Aplicațiile ne sunt necesare și pentru raportările de etapă către finanțatorul din acest an, care este ARCUB. Niciun membru al echipei nu vrea să asume un eventual audit care ne va întreba de ce am invitat un artist și nu altul.

Așadar, vă rugăm să depuneți aplicații în timp util, până pe 15 august, ora 23.59, cu lucrări pe care nu le-ați mai avut expuse, cu seriozitatea cu care vă prezentați și la manifestări internaționale. Dați greutate acestui eveniment ce poate deveni, în câțiva ani, un brand UAP, iar pe noi ajutați-ne să fim mai buni!

Cu deosebit atașament,

Mădălina Mirea

Curator general al evenimentului Arte în București

Apel proiecte – Arte în București, IN-VARIABIL, ediția a VII-a

13 septembrie – 10 octombrie 2016

Uniunea Artiştilor Plastici din România anunță deschiderea înscrierilor pentru proiectul Arte în București, aflat la cea de a 7-a ediție, care se va desfășura în perioada 13 septembrie – 10 octombrie, în București.

Ediția de anul acesta stă sub semnul generic In – variabil și își centrează resursele de creativitate pe explorarea micro – teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurală a orașului în care trăim. Pentru o direcţionare a abordării, am ales trei linii discursive care au generat subtemele conceptului general:

 

●     Memoria oraşului – reţele

●     Oglinzi retrovizoare – clipuri

●     Oraşul ascuns – impulsuri 

 

Premisa generală a acestui proiect este aceea că Bucureștiul este un spațiu cultural segregat și haotic, cu un țesut urban eterogen, în care lipsa unei infrastructuri funcționale (mijloace de transport în comun, locuri de parcare) limitează accesul publicului situat în zonele limitrofe la cultură.

Pe de altă parte, suntem conștienți de faptul că există comunități considerabile numeric, puternic amprentate cultural, care ar fi dispuse să acceseze un produs cultural de calitate, dacă acesta s-ar desfășura în proximitatea locuinței. Iată de ce, cu ediția din acest an, pe lângă expoziții în galeriile centrale, propunem mai multe intervenții urbane, de tip flashmob, performance și group creativity în  Parcul Moghioroș, Mall-ul Sun Plaza,  Combinatul Fondului Plastic. Astfel, Orașul In – vizibil se va contura treptat, din toate zonele ce-l compun, fiecare cu particularitățile sale.

Proiectul are două mize importante, cea de intervenție socială și cea educativă, ediția din acest an ţintind să fie un reper în dezvoltarea direcțiilor viitoare de acțiune culturală.

Artiștii* care doresc să participe sunt invitaţi să trimită pozele a maximum trei lucrări până la data de 15 august 2016 la adresa aiciarteinbucuresti@gmail.com, împreună cu formularul de înscriere completat.**

Lucrările trimise trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să respecte temele ediției, să fie executate special pentru acest eveniment, să nu mai fi fost expuse în cadrul altui proiect şi să fie originale.

Galerii şi spaţii participante: Centrul Artelor Vizuale, Orizont, Combinatul Fondului Plastic – Tipografia, ArCub – Gabroveni, Simeza, Ordinul Arhitecților din România.

Lucrările vor fi selectate de echipa coordonată de Beti Vervega şi de curatorul general Mădălina Mirea alături de coordonatorii fiecărei secțiuni (Marius Barb, Anca Boeriu, Ileana Ştefănescu, George Moscal, Dorina Horătău, Ana Negoiţă, Vlad Basarab, Elena Scutaru, Gabriela Mateescu). Totodată, vor superviza panotarea lucrărilor în spațiile incluse în proiect.

Rezultatele selecției  vor fi comunicate prin email în data de 26 august 2016 şi vor fi afişate pe site-ul proiectului.

În această ediție se vor acorda șapte premii:

 

●     Premiul Arte în București (Marele Premiu)

●     Premiul I, II și III

●     Premiul Juriului

●     Premiul Criticii

●     Premiul Young Creation-Bucharest

Arte în Bucureşti, ediţia a VII-a este un proiect finanţat de către ARCUB în programul București Oraşul In-Vizibil.

Proiectul este totodată finanţat de Uniunea Artiştilor din România.

Parteneri: Universitatea Națională de Arte – București, Cbre RealL Estate – Sun Plaza, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Corporeanima, Centrul Cultural European Sector 6, Liceul „Dimitrie Paciurea”.

Contact

înscrieri: aiciarteinbucuresti@gmail.com

informaţii: arteinbucuresti@gmail.com

telefon: 0725423526 (Ana Negoiţă)

www.arteinbucuresti.ro

www.facebook.com/Arte-in-Bucuresti

www.uap.ro

*Aplicanții pot fi sau nu membri UAP cu condiţia să fie absolvenți de învățământ artistic. Sunt invitați să participe artiști din toate domeniile artelor vizuale: pictură, sculptură, grafică, foto-video, multimedia, arte decorative, design.

**Detalii suplimentare despre modalitatea de aplicare, cerințele necesare se găsesc în Regulamentul acestei ediții.


Descarc[ de aici:

 

Termenul de depunere a dosarelor de primire în UAP s-a prelungit!!!

Vă reamintim că vă puteți depune dosarele pentru primirea în UAP din România!!!

Termenul de depunere a dosarelor pentru primire  membrii stagiari în UAP  se prelungește până la data de 15 MARTIE 2017 pentru filialele din București  și pentru filialele teritoriale!!!

Pentru filialele de creație din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, luni – joi, între orele 10.00-15.00, vineri, între orele 10.00 – 13.00 până la data de 15 martie 2017.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform Regulamentului de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, până la data de 15 martie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Documentele necesare înscrierii sunt specificate în Cererea de primire, după cum urmează:

–          fişa personală

–          2 recomandări

–          copie după diploma de absolvire

–          chitanţa pentru plata taxei de 30 Euro, la cursul zilei în care se face plata,

–          2 fotografii tip C.I.

–          copie C.I

–          portofoliu de fotografii ale lucrărilor

-           pentru filiala Critică, portofoliul va include dovada activităţii publicistice: a) C.V cu detalierea studiilor de specialitate: istoria şi teoria artei, module de arte vizuale, estetică, masterate în arte vizuale etc.; b) minim zece articole publicate (eseuri, cronici ) dedicate artei contemporane (mai ales româneşti, aşadar după 1945)

Cererea de primire în UAP și fișă personală pot fi descărcate de aici.