Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 24, 2017

Scroll to top

Top

Aureliu Răzvan Ionescu

Aureliu Răzvan Ionescu
Administrator
Dragi colegi,
A plecat dintre noi Aureliu Răzvan Ionescu, pictor de mare cultură și rafinament.

Lucrările sale, situate la granița fină între figurativ și astract, constituie un pariu câștigat cu bidimensionalul.Codicele – imagini suprapuse în palimpsest, impregnate cu o scriere magică, stilizată, cu fonduri bogate, sunt străbătute de surprinzătoare rețele luminoase. Cartografiile afective, din care clădirile se erijează compact, sunt tot atâtea memento-uri necesare, pe care artistul le împarte cu noi. Zecile de ipostaze aleorașelor mediteraneene, regăsite și suprapuse, cu elemente vegetale reduse la esențial, ne picură subtil în subconștient dorul după un loc pe care nu l-am văzut nicicând. Tramele stradale în vol d’oiseau, închegate în Arheologii imaginare, etalează abside generoase, vestigii ale civilizației vechi, sau ziduri și creneluri deCetăți atemporale. Distilate în subtile acorduri cromatice ale pigmenților de pământ, pânzele risipesc roșul tizian și neostoita paletă de verziuri, impregnând ton, în ton, în ton voluptatea detaliului semnificativ. (Mădălina Mirea)
Cei ce l-au cunoscut și l-au apreciat, îl vor însoți pe ultimul drum, duminică, 11 septembrie, la ora 12.30, la Biserica cimitirului de la Mânăstirea Cernica

aureliu-razvan-ionescu

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.