Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | martie 29, 2017

Scroll to top

Top

Aureliu Răzvan Ionescu

Aureliu Răzvan Ionescu
Administrator
Dragi colegi,
A plecat dintre noi Aureliu Răzvan Ionescu, pictor de mare cultură și rafinament.

Lucrările sale, situate la granița fină între figurativ și astract, constituie un pariu câștigat cu bidimensionalul.Codicele – imagini suprapuse în palimpsest, impregnate cu o scriere magică, stilizată, cu fonduri bogate, sunt străbătute de surprinzătoare rețele luminoase. Cartografiile afective, din care clădirile se erijează compact, sunt tot atâtea memento-uri necesare, pe care artistul le împarte cu noi. Zecile de ipostaze aleorașelor mediteraneene, regăsite și suprapuse, cu elemente vegetale reduse la esențial, ne picură subtil în subconștient dorul după un loc pe care nu l-am văzut nicicând. Tramele stradale în vol d’oiseau, închegate în Arheologii imaginare, etalează abside generoase, vestigii ale civilizației vechi, sau ziduri și creneluri deCetăți atemporale. Distilate în subtile acorduri cromatice ale pigmenților de pământ, pânzele risipesc roșul tizian și neostoita paletă de verziuri, impregnând ton, în ton, în ton voluptatea detaliului semnificativ. (Mădălina Mirea)
Cei ce l-au cunoscut și l-au apreciat, îl vor însoți pe ultimul drum, duminică, 11 septembrie, la ora 12.30, la Biserica cimitirului de la Mânăstirea Cernica

aureliu-razvan-ionescu

 

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.