Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Balea Maria

Administrator
BALEA MARIA
Balea Maria
Adresa: P-ta Sârbeasca, nr. 7-8, ap. 17, Arad – România
Tel: +40744.119.377
e-mail: mariabalea7@gmail.com

Here Now - tehnică mixtă-pânză - mixed - media on canvas  - 90 x 90 cm.

Here Now – tehnică mixtă-pânză – mixed – media on canvas – 90 x 90 cm.

Prezentare Demers Artistic

,,… Plasticitatea picturilor semnate de Maria Balea constă în combinarea inventivă şi nimerită a elementelor, motivelor, fragmentelor, texturilor şi petelor de culoare. Lucrările surpind mai ales prin stratificarea ingenioasă şi rafinată a secţiunilor cromatice, structurilor optice, prin bogăţia nuanţelor, precum şi prin varietatea semnelor plastice aflate tocmai în curs de coagulare, cristalizare şi apariţie. Artista plastică, care trăieşte şi lucrează în municipiul Arad, recurge cu predilecţie la forme, componente şi elemente esenţializate, simple şi reţinute, pe care le manevrează economic, cu o debordantă siguranţă, precum şi la o paletă cromatică restrânsă, laconică, uşor estompată, cu acorduri fine, discrete. Cadenţele coloristice, conexiunile structurilor sunt însă administrate şi orchestrate simfonic, decelate în nuanţe şi tonuri elevate, multiple. Maria Balea demonstrează un simţ cromatic sensibil la armonie, dar nu se fereşte nici de unele alăturări mai îndrăzneţe, surpinzătoare. Cunoaşte bine gramatica formelor, lucru ce-i permite, să pună pregnant şi convingător în valoare forţa de sugestie ale compoziţiilor.
Imagistica originală şi elaborată a Marei Balea îşi caută şi îşi găseşte amplitudinea în relaţionările metaforice şi simbolice contextuale, când structura şi informul, liniarităţile, elementele compoziţionale, respetiv griurile, verniluri, brunurile, oranjurile, albastrurile stinse sau coapte ating coardele unor afectivităţi subtile. Maria Balea îşi înfăţişează universul de gândiri şi sentimente gravitând mai ales în jurul noţiunii de timp, însă un timp reţinut ca exenţialitate sugestivă a istoriei cernute deopotrivă prin memorie, revocare şi uitare…’’
János Szekernyés, Art critic
President of the U.A.P, Timisoara section

website link http://internationalartistsnetwork.ning.com/profile/mariabalea

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.