Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Balea Maria

Administrator
BALEA MARIA
Balea Maria
Adresa: P-ta Sârbeasca, nr. 7-8, ap. 17, Arad – România
Tel: +40744.119.377
e-mail: mariabalea7@gmail.com

Here Now - tehnică mixtă-pânză - mixed - media on canvas  - 90 x 90 cm.

Here Now – tehnică mixtă-pânză – mixed – media on canvas – 90 x 90 cm.

Prezentare Demers Artistic

,,… Plasticitatea picturilor semnate de Maria Balea constă în combinarea inventivă şi nimerită a elementelor, motivelor, fragmentelor, texturilor şi petelor de culoare. Lucrările surpind mai ales prin stratificarea ingenioasă şi rafinată a secţiunilor cromatice, structurilor optice, prin bogăţia nuanţelor, precum şi prin varietatea semnelor plastice aflate tocmai în curs de coagulare, cristalizare şi apariţie. Artista plastică, care trăieşte şi lucrează în municipiul Arad, recurge cu predilecţie la forme, componente şi elemente esenţializate, simple şi reţinute, pe care le manevrează economic, cu o debordantă siguranţă, precum şi la o paletă cromatică restrânsă, laconică, uşor estompată, cu acorduri fine, discrete. Cadenţele coloristice, conexiunile structurilor sunt însă administrate şi orchestrate simfonic, decelate în nuanţe şi tonuri elevate, multiple. Maria Balea demonstrează un simţ cromatic sensibil la armonie, dar nu se fereşte nici de unele alăturări mai îndrăzneţe, surpinzătoare. Cunoaşte bine gramatica formelor, lucru ce-i permite, să pună pregnant şi convingător în valoare forţa de sugestie ale compoziţiilor.
Imagistica originală şi elaborată a Marei Balea îşi caută şi îşi găseşte amplitudinea în relaţionările metaforice şi simbolice contextuale, când structura şi informul, liniarităţile, elementele compoziţionale, respetiv griurile, verniluri, brunurile, oranjurile, albastrurile stinse sau coapte ating coardele unor afectivităţi subtile. Maria Balea îşi înfăţişează universul de gândiri şi sentimente gravitând mai ales în jurul noţiunii de timp, însă un timp reţinut ca exenţialitate sugestivă a istoriei cernute deopotrivă prin memorie, revocare şi uitare…’’
János Szekernyés, Art critic
President of the U.A.P, Timisoara section

website link http://internationalartistsnetwork.ning.com/profile/mariabalea

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.