Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | octombrie 22, 2017

Scroll to top

Top

Bienala Internaţională de Gravură

admin
  • On iunie 19, 2014

BUCHAREST INTERNATIONAL PRINT BIENNALE 2 O 1 4

Bienala Internaţională de Gravură (BIPB) este o competiţie internaţională de gravură şi print care se va desfăşura în Bucureşti la Centrul Artelor Vizuale – Căminul Artei şi spaţiul UAP – Tipografia în octombrie 2014. Participarea la BIPB se va face prin înscriere urmată de jurizare, iar şase participanţi vor fi premiaţi. Pe lângă premiile acordate, aceştia vor invitaţi să realizeze o expoziţie în cadrul primei ediţii BIPB, în 2015.

BIPB doreşte să devină un eveniment cultural important, care va găzdui, pe lângă expoziţii, conferinţe, prezentări şi artişti invitaţi. În anul 2014 sărbătorindu-se 555 de ani de la prima atestare istorică a oraşului Bucureşti, tema ediţiei pilot a BIPB este Oraşul. Fiecare ediţie a BIPB va avea o temă diferită.

BIPB urmăreşte să ofere artiştilor posibilitatea de a reinventa imaginea gravată, de a descoperi dacă aceasta a reuşit să treacă testul timpului şi să se impună ca formă de manifestare în arta contemporană. BIPB îşi propune să introducă tradiţia în actualitate şi să exprime idei contemporane prin tehnici tradiţionale şi moderne. Ediţia pilot a BIPB acceptă lucrări realizate în tehnicile tradiţionale de print; începând cu anul 2015, printre secţiunile BIPB va fi inclus şi printul digital.

Toate noutăţile şi evenimentele din cadrul BIPB vor fi prezente pe site-ul BIPB.
Echipa organizatorilor va ţine legătura cu participanţii şi va răspunde întrebărilor acestora la adresa bucharestprintbiennale@gmail.com.

Organizator
Uniunea Artiştilor Plastici din România

Partener
Institutul Cultural Român

CONDIŢII DE PARTICIPARE

1. Lucrările trebuie să fie realizate în tehnicile tradiţionale ale gravurii; nu sunt admise printurile digitale
2. Dimensiunea maximă a hârtiei 50 x 70 cm
3. Sunt admise maxim 5 lucrări realizate după anul 201 O; fiecare lucrare se va juriza individual (setul de lucrări, diptic/triptic, trebuie să se înscrie în dimensiunea 50 x 70cm)
4. Înscrierea se face online, termen limită: 30 iulie 2014
5. Anunţarea participanţilor: 1 O august 2014
6. Termen limită de trimitere a lucrărilor: 5 septembrie 2014, data poştei ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Formularele se găsesc pe site-ul uap.ro
Lucrările şi formularele completate se trimit la: Uniunea Artiştilor Plastici din România, Piaţa Amzei nr. 13, sector 1, Bucureşti

TRANSPORTUL LUCRĂRILOR
1. Costul lucrărilor este suportat de către fiecare participant
2. Organizatorii nu răspund pentru deteriorarea lucrărilor în timpul transportului
3. Lucrările trebuie trimise fără taxe

PROMOVAREA EVENIMENTULUI
Participantul acceptă dreptul organizatorului de a folosi imaginile lucrărilor în scopul promovării online şi mecanice cât şi pentru tipărirea catalogului bilingv
(fiecare artist acceptat în expoziţie va avea cel puţin o reproducere în catalog, alături de nume şi date de contact).

RETURNAREA LUCRĂRILOR
Returnarea lucrărilor se face de către organizator.

SELECŢIA LUCRĂRILOR
Selecţia se face de către un juriu internaţional.

Etichetele se pot descărca aici.

Formularul de inscriere online se poate descăraca aici.

Formularul de inscriere se poate descăraca aici.

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel:

  • adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.