Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 27, 2017

Scroll to top

Top

Bienala Gheorghe Petrașcu ediția a XIII-a, 2016

Bienala Gheorghe Petrașcu ediția a XIII-a, 2016
Administrator
Se fac înscrieri pentru Bienala Concurs de Artă Plastică ”Gheorghe Petrașcu”, ediția a XIII-a, 2016.

În anul 2016 Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte organizează cea de-a XIII – a ediţie a BIENALEI DE ARTĂ PLASTICĂ „GHEORGHE PETRAŞCU”, ce poartă numele marelui artist care şi-a legat viaţa şi opera de meleagurile târgoviştene. Această ediţie a Bienalei, la împlinirea a 24 de ani de la debutul său, îşi propune:

-îmbogăţirea colecţiei de artă a Muzeului de Artă, secţie a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, cu lucrări de pictură şi sculptură;

-mijlocirea relaţiilor Muzeului de Artă din Târgovişte cu artiştii din întreaga ţară;

-revitalizarea şi menţinerea contactului Muzeului de Artă cu tendinţele şi orientările creaţiei plastice contemporane;

-oferirea unui mediu de apropiere, cunoaştere şi competitivitate între artiştii plastici din România şi Republica Moldova.

Tema concursului este liberă, la alegerea participanţilor. Participarea este gratuită.

Condiţii de participare

Concursul este deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (ultimul an, masterat) şi absolvenţilor Academiilor de Artă care pot participa cu cel mult două lucrări:

PICTURĂ – lucrări, cu dimensiunea maximă de 100 x 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere;

SCULPTURĂ – material definitiv, dimensiunea maximă 100 cm.

Lucrările, executate în perioada 2012 – 2016, vor fi însoţite de formularul de participare la bienală, CV cu fotografia artistului, fotografiile color ale lucrărilor, adresa, număr de telefon şi/sau email. Acestea vor fi expediate, corespunzător ambalate, până la 28.10.2016 (vineri) data poştei/curierului, la una dintre adrese:

COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL “CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIŞTE, Str. Justiţiei, nr. 7, cod poştal 130017, Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, pentru coletele expediate prin intermediul Poştei Române și COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL „CURTEA DOMNEASCĂ” TÂRGOVIŞTE – MUZEUL DE ARTĂ

Calea Domnească nr.185, cod 130167 – pentru coletele expediate prin intermediul firmelor de curierat rapid.

Fiecare artist va completa formularul citeţ, cu majuscule, pentru ca datele să fie utilizate la redactarea pliantului. Prin semnarea formularului fiecare artist acceptă necondiţionat regulamentul Bienalei de artă plastică „Gheorghe Petraşcu”.

Relaţii suplimentare la secretariatul instituţiei telefon 0245613946, fax 0245612877 şi Muzeul de Artă 0736394086 sau prin e-mail: contact@muzee-dambovitene.ro. Persoană de contact: muzeograf artă Maria Claudia Neacşu – tel. 0742939805, e-mail: marianeacsu83@yahoo.com .

Desfăşurarea concursului

Juriul, alcătuit din membri ai U.A.P., reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Universității de Arte Plastice București şi ai Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, se va întruni pentru dezbatere şi avizare a lucrărilor participante la expoziţie şi va stabili operele premiante, în a doua săptămână a lunii noiembrie 2016.

Se vor acorda premii:

PICTURĂ – Premiul I – 2.600 lei

Premiul II – 2.000 lei

Premiul III – 1.500 lei

Menţiune – 1.100 lei

SCULPTURĂ – Premiul I – 2.900 lei

Premiul II – 2.200 lei

Premiul III – 1.600 lei

Mențiune – 1.100 lei

ATENŢIE!

În situaţia neacordării unor premii, Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor menţiuni. Cuantumul premiilor anunţate constituie suma netă.

Dispoziţii finale

Valoarea premiilor se constituie în preţ de achiziţie a lucrărilor premiate, care vor deveni proprietatea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 21.11.2016 – 31.01.2017.

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc pe data de 21 noiembrie, ora 13.00, la Muzeul de Istorie, Calea Domnească, nr. 189, moment pentru care premianţii vor fi informaţi din timp.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a expune, reproduce şi publica lucrările participante la expoziţie în scopuri promoţionale.

Se va edita un pliant în câteva exemplare, care se va distribui la vernisajul bienalei.

Pliantul va fi trimis fiecărui artist participant la expoziţie în format digital.

Participanţii îşi pot ridica lucrările numai după închiderea expoziţiei şi, obligatoriu, până la data de 15. 03. 2017, dată după care organizatorii sunt absolviţi de orice obligaţie în legătură cu depozitarea şi protecţia lucrărilor trimise.

Cheltuielile de expediere (trimitere – returnare) vor fi suportate de participanţi.

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului.

Nerespectarea condiţiilor regulamentului duce la eliminarea artistului din concurs.

Descarcă de aici formularul de înscriere și regulamentul concursului.

logo uap

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.