Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 15, 2018

Scroll to top

Top

Bocaniciu N. Torino

Administrator
BOCANICIU_TORINO
Bocaniciu N. Torino
Adresa: Aleea Parcului, nr. 12 – Deva – jud. Hunedoara – România
Tel: +40745.267.512 : +40729.902.794
e-mail: artorinob@gmail.com
web:
Return to forever - acrylic-pânză - acryl-canvas - 130x110 cm
Return to forever – acrylic-pânză – 130×110 cm
Prezentare Demers Artistic

Fractalul pictomuzical pe asfalt

Fractalul este o propunere de explorare raţională a realităţii transcendente. Torino sugerează o regăsire a unei magii naturale pe care ignorând-o o risipim.
După Agrippa, magicianul natural se defineşte prin elementele permanente de bază şi forţele care le pun în mişcare.
Obsesiile permanente se regăsesc în definiţiile conceptului de asfalt: o lume cu forme plastice şi plastica proprie; pretext pentru experimente plastice; drum între culoarea alb şi neculoarea negru, în amândouă sensurile; spaţiul fizic şi moral cel mai concret şi inevitabil; ceva care însoţeşte toată viaţa omului, din copilărie până când dricul merge pe asfalt.
La Agrippa, forţele care pun magia în mişcare erau patru vânturi fermecate: Zephyrus (violet Ravi Shankar şi Zakir Hussain), Boreas (carmin Bjork), Eurus (azuriu Enia), Notus (vermion Yes). La Torino, se mai adaugă menestrelii siena arsă Jetrho Tull – vânt al legendelor vieţii pădurii magice medievale, şi albastrul de Prusia Pink Floyd – vânt al dramelor fiinţei umane când se confruntă cu Cosmosul.
Să mai adăugăm şi formulele magice: spre social – ignorând experimentele plastice, întâmplătoare sau nu, ajungem să ne ignorăm propriile sentimente şi trăiri; dinspre Che Guevara – convingerea că nu există reuşită care să nu fie perfectibilă.
Prin toate incertitudinile şi îndoielile, bucuria căutării aduce pe pânze Şotroanele. Uneori impromputuuri, alteori concerti grossi: jurnale din călătorii dincolo de matematică: niciodată previzibile.
Asfaltul, infinit, garanţie că ne vom întâlni mereu cu noi căutari. Şotroanele, dovada că fară bucurie, magia căutării nu există.
Şi bucuria copilului că asfaltul pe care se joacă este transfinit.
Fractalul Torino speră să îndemne privitorul să joace şotron cu propriile incertitudini şi îndoieli de sclavi ai abuzivului duh al explorării. Şi să le transmigreze în bucuria acestui banchet în onoarea fiilor autorisipitori în cău
Ioan Hălălae

website link

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.