Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Bocaniciu N. Torino

Administrator
BOCANICIU_TORINO
Bocaniciu N. Torino
Adresa: Aleea Parcului, nr. 12 – Deva – jud. Hunedoara – România
Tel: +40745.267.512 : +40729.902.794
e-mail: artorinob@gmail.com
web:
Return to forever - acrylic-pânză - acryl-canvas - 130x110 cm
Return to forever – acrylic-pânză – 130×110 cm
Prezentare Demers Artistic

Fractalul pictomuzical pe asfalt

Fractalul este o propunere de explorare raţională a realităţii transcendente. Torino sugerează o regăsire a unei magii naturale pe care ignorând-o o risipim.
După Agrippa, magicianul natural se defineşte prin elementele permanente de bază şi forţele care le pun în mişcare.
Obsesiile permanente se regăsesc în definiţiile conceptului de asfalt: o lume cu forme plastice şi plastica proprie; pretext pentru experimente plastice; drum între culoarea alb şi neculoarea negru, în amândouă sensurile; spaţiul fizic şi moral cel mai concret şi inevitabil; ceva care însoţeşte toată viaţa omului, din copilărie până când dricul merge pe asfalt.
La Agrippa, forţele care pun magia în mişcare erau patru vânturi fermecate: Zephyrus (violet Ravi Shankar şi Zakir Hussain), Boreas (carmin Bjork), Eurus (azuriu Enia), Notus (vermion Yes). La Torino, se mai adaugă menestrelii siena arsă Jetrho Tull – vânt al legendelor vieţii pădurii magice medievale, şi albastrul de Prusia Pink Floyd – vânt al dramelor fiinţei umane când se confruntă cu Cosmosul.
Să mai adăugăm şi formulele magice: spre social – ignorând experimentele plastice, întâmplătoare sau nu, ajungem să ne ignorăm propriile sentimente şi trăiri; dinspre Che Guevara – convingerea că nu există reuşită care să nu fie perfectibilă.
Prin toate incertitudinile şi îndoielile, bucuria căutării aduce pe pânze Şotroanele. Uneori impromputuuri, alteori concerti grossi: jurnale din călătorii dincolo de matematică: niciodată previzibile.
Asfaltul, infinit, garanţie că ne vom întâlni mereu cu noi căutari. Şotroanele, dovada că fară bucurie, magia căutării nu există.
Şi bucuria copilului că asfaltul pe care se joacă este transfinit.
Fractalul Torino speră să îndemne privitorul să joace şotron cu propriile incertitudini şi îndoieli de sclavi ai abuzivului duh al explorării. Şi să le transmigreze în bucuria acestui banchet în onoarea fiilor autorisipitori în cău
Ioan Hălălae

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.