Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 13, 2019

Scroll to top

Top

Călătorie inițiatică dincolo de limite @ Iași

Călătorie inițiatică dincolo de limite @ Iași
Administrator
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la expoziția de pictură -Călătorie inițiatică dincolo de limite – a absolvenților Master anul II, Direcția de studiu – Pictură, din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iaşi.
Deschiderea va avea loc luni 4 iulie 2016 ora 18.00, Galeria ”Cupola” (str. Cuza Vodă nr. 2)
Expoziție deschisă în perioada 4 -10 iulie 2016.

coordonator al expoziției Conf.Univ.Dr. Cristian Neagoe,

Proiect arte vizuale -“Călătorie inițiatică dincolo de limite”

Proiectul artistic expozițional ce va avea loc la “Galeria Cupola” este rezultatul colaborării între Direcția de studiu Pictură Master din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iaşi și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.
Titlul expoziției “Călătorie inițiatică dincolo de limite” definește sugestiv tematica abordată de către nouă artiști vizuali absolvenți și reprezintă o incursiune prin intermediul expresivității formelor picturale în universul extrasenzorial. Scopul propus urmărește redefinirea realității percepute prin simțuri prin prezentarea în compozițiile picturale ample a unui univers metaforic încărcat de noi sensuri și trimiteri conceptuale. Prin lucrările expuse artiștii investighează cu ajutorul semnelor plastice noi teritorii. Găsirea de noi semnificații artistice se regăsesc în teme ce redau “Urmele sufletului” sau “Amprenta” unei stări sufletești, a unui sentiment. Viziunile compoziționale sunt transpuse pe pânză cu elemente de colaj sau tehnici mixte. Unii expozanți propun un alt unghi de percepție a problematicii “Societății contemporane” prin redefinirea raportului semenilor noștri în relație cu lumea virtuală, ca o a doua natură. O parte din artiști sunt aplecați către analiza și crearea unui dialog cu privitorul prin deschiderea căilor de accedere spre universul personal compus din sentimente, pasiuni sau o viziune critică, acidă a societății. Demersul artistic enunțat este prezentat uneori în antiteză cu umorul sau autoironia reflexivă.

calatorie initiatica