Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 18, 2017

Scroll to top

Top

Cald / Rece @ Orizont

Cald / Rece @ Orizont
Administrator
Cald / Rece

8 decembrie 2017-9 ianuarie 2018

Galeria Orizont

Uniunea Artiștilor Plastici din Romania, va invită vineri 8 decembrie 2017 ,de la ora 17,la vernisajul expoziției ,,Cald/Rece”,Maria Cioată si Lucian Cioată

În fond, istoria umanității se poate scrie și din perspectiva acestor două dimensiuni: cald și rece. Pentru că omul e în mijlocul lor. Ciclurile anotimpurilor se succed, ca și mileniile, ca și culturile. Istoria umanității este o alternanță de urcușuri și prăbușiri, încolțiri și ofiliri, creșteri și scăderi, încălzire și răcire.

Omul se reinventează mereu, prin cultură, religie, tehnică, confort și artă. Sunt artiști care conceptualizează, reformulează și regîndesc aceste problematici. Sunt artiști care se mulțumesc să perpetuieze idei și forme moștenite. Sunt creatori care duc tăcerea mai departe. Sunt artiști care văd dincolo de pedestrul vizibil, de material și palpabil.

Expoziția cu titlul de mai sus se va înscrie în repertoriul evenimentelor, din mai multe puncte de vedere. Nu este menirea unui comunicat să le înșiruim. Dar ne vom limita la a afirma că asistăm la o întîlnire de nemaivăzut: expoziția de pictură și ceramică a familiei de artiști Cioată. Maria Cioată este o ceramistă de sorginte creștină, iar tatăl ei, Lucian Cioată – un pictor inclasabil, un ascet al actului pictural.

În construcțiile ceramice semnate de Maria Cioată accentul cade pe formă, spațialitate, pe dialogul dintre materialele folosite; „cîmpurile” lui Lucian Cioată adîncesc și proiectează în vizual fenomene fizice, de nebănuit pentru ochi, dar familiare cogniției, gîndirii, actului meditației. Întîlnirea dintre cei doi este pe palierele expresiei, ritmului, sonorității. Pentru că arta lor nu e mută, nici inertă. Nici nepăsătoare la privitor. Vorbește și cîntă.

Modulii de argilă arsă străpunși de vergi de bambus conjugă la timpul prezent ființa. Te îndeamnă să privești, ca să vezi. Culoarea e puțină, textúra – discretă. Trupul acestora e străbătut de nuiele care face să vibreze spațiul din jurul lor, desenînd o grafică spațială. Întregul univers e străbătut de acești vectori energetici. Iar artistul îi captează, selectiv și cu pricepere.

Parteneri:

Romania Cultural,Senso Arte,Observator Cultural,Modernism,Contemporanii,Liceul Pedagogic Anastasia Popescu

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.