Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Călin Veronica

Administrator
CALIN_VERONICA
Călin Veronica
Adresa: Str. Mioriţei, bl. 34, sc. B, ap. 30, cod: 600183 – Bacău – România
Tel: +40749.153.749
e-mail: veronica_calin_bacau@yahoo.com
web:,

Chemarea Toamnei - The Autumn call - broderie - 86 x 45 cm.

Chemarea Toamnei – broderie – 86 x 45 cm.

Prezentare Demers Artistic

Artista Veronica Călin este extrem de laborioasă în activitatea ce durează de câteva decenii.Participă la expoziţii personale şi colective,naţionale şi internaţionale, beneficiind de aprecierile publicului şi specialiştilor fiind răsplătită cu premii şi distincţii.Ea este în egală măsură pictor,desenator(ilustreză cărţi),artist textil.În tapiserie artista face apel la tehnici mixte,căutând soluţii înnoitoare,efecte de spaţialitate,armonizări subtile,combină inspirat materiale diverse,foloseşte colajul cu dezinvoltură stilistică.Tapiseriile
artistei ne transportă într-un spaţiu pur,spiritualizat,cel al contemplaţiei şi regăsirii de sine.Demersul artistei este unul auto-reflexiv exprimând o multitudine de sentimente şi de atitudini.
Câmpul ei de bătălie este arta,desigur şi educaţia estetică,formarea gustului pentru frumos,artista fiind şi o foarte bună profesoară care a format generaţii de elevi cu care a primit nenumărate premii şi distincţii.Lucrările artistei au o aureolă de lirism(Călin Veronica este autoarea unui volum de poezie şi proză poematică,,Confesiuni,,)şi o lumină lăuntrică, o pace care vin din adâncuri.Natura generoasă a artistei se revarsă în toate lucrările ei care sensibilizează locul unde sunt plasate şi-I oferă o căldură specială.

CARMEN MIHALACHE -critic de artă,jurnalist,redactor- şef la ziarul,,Ateneu,,critic teatral,scriitoare

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.