Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Catrinu Margareta-Maria

Administrator
Catrinu Margareta-Maria
Catrinu Margareta-Maria
Adresa: Aleea Firiza nr. 4, ap. 7, Cluj-Napoca – România
Tel: +40264 428 526; +40765 853 779
e-mail: margaretacatrinu@yahoo.com

”Gradina spontana” pastel 50x70 cm

”Gradina-spontana”-pastel-50×70-cm.

Prezentare Demers Artistic

”Dinamica lumii sale metaforice se implineste astfel ca spatiu al initierii fiintei umane in cautarea Sinelui prin refuz al disolutiei,biologicului,accidentalului si clamarea unor trairi adevarate in zona Sacrului sau Creativitatii.Astfel,pas cu pas,asistam prin imagini la dezocultarea universului sau interior in care ardenta credintei crestine este suportul definitoriu al devenirii sale.
In expozitiile cele mai recente (Excelsior si Ipostaze ale sinelui)asistam la o sublimare a vitalului sub imperiul unei geometrizari tainice,regandirea genurilor,insemnele triumfului apar ca anotimpuri sufletesti,iar formele amintesc de un spatiu magnificent, ondulat intersectat,uneori de fractalii ritmice,in care inaltimea-cea a pasarii in zbor-poate fi conceputa ca axis-mundi.
Margareta Catrinune propune si o mitosofie ce acopera in imagine insasi procesul de creatie vizand obarsiile creatiei cosmice si ale germinatiei universale.
De aici rapelul la taria steiului-mineral aliata cu elansarea vegetala a suprafetelor cromatice,moliciunea organica,poezia modularii tusei de culoare…
Asistam la o valoroasa potentare a creativitatii sale de exceptie;valurile cromatice care nu demult intruchipau sesuri ,copaci,case,un obraz de copil,o floare ,devin fluxuri modulate de o vibranta traire,libere,somptuoase,pline de o plenara bucurie de a depasi prin frumusetea asumata greutatile,deznadejdea,moartea.”
Dr.Alexandra Rus

website link: http://www.margareta-catrinu.net/,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.