Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 20, 2020

Scroll to top

Top

Centrului de Documentare și Cercetare a Culturii Vizuale „Mihai Oroveanu” @ București

Centrului de Documentare și Cercetare a Culturii Vizuale „Mihai Oroveanu” @ București
Administrator
Muzeul Național de Artă Contemporană are plăcerea să anunțe inaugurarea Centrului de Documentare și Cercetare a Culturii Vizuale „Mihai Oroveanu”, un spațiu public destinat specialiștilor, dar și publicului larg interesat de istoria recentă a dezvoltării artei din România.

Miercuri, 6 decembrie, ora 19:00, vă învităm la deschiderea oficială a centrului care onorează amintirea lui Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf, curator și director fondator al MNAC, în compania celor care i-au fost prieteni și colegi, precum și a membrilor Consiliului Științific al muzeului.

Cu această ocazie se va deschide și expozița foto-documentară Vitrină. Practici ale memoriei și reconstrucției în cinci muzee românești, o colaborare între MNAC, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Municipiului București, inițiată de cercetătorul în rezidență al MNAC Luca Zordan.

Biblioteca centrului poate fi consultată gratuit și conține fondul documentar (mapele de artiști), aproximativ 6.000 de volume (cărți și cataloage) acoperind domenii precum istoria și teoria artei, artă contemporană românească și internațională, fotografie, piața de artă, arhitectură, design, istorie, sociologie, literatură, precum și circa 600 de numere dintre cele mai importante periodice având ca tematică arta contemporană.

Spațiu multifuncțional, centrul va găzdui discuții, ateliere, conferințe, lansări de carte sau mici expoziții și își dorește să fie un loc de întâlnire și un posibil început al unei comunități extinse de cercetare a patrimoniului MNAC.

Proiect realizat cu sprijinul: BCR, Asociația Zeppelin

Programul de vizitare:
luni – vineri, 12:00 -18:00

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
Mai multe detalii pe: http://www.mnac.ro/vizitand-mnac.