Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 23, 2017

Scroll to top

Top

Cercel Vasile

Administrator
Cercel Vasile
Cercel Vasile
Adresa: Str. Valea Lungă nr. 20, bl. 148 A, ap.33, sector 6, Bucureşti – România
Tel: +40744.343.735
e-mail: vasilecercel@yahoo.com
web:

Forţe_arhaice_The_Shigaraki_Ceramic_Cultural_Park_Japan_Gresie_cu_ oxizi_metalici_69x27x45 cm

Forţe_arhaice_The_Shigaraki_Ceramic_Cultural_Park_Japan_Gresie_cu_ oxizi_metalici_69x27x45 cm

Prezentare Demers Artistic
Artist plastic plasat sub semnul focului, Vasile Cercel extrage din tehnologiile imemoriale ale ceramicii noi virtuti structurale si expresive, plasmuind ample spatii cu pauze si accente remarcabil ritmate antiretoric, de o simplitate dezarmanta, dar cu un rafinament aproape japonez in prezentarea datelor elementare.
Se poate vorbi in realitate de un glosar original, la limita eternului binom natura-artefact, cu inversari si inovatii semantice neasteptate in instalatiile de factura simbolica, unde poetica fragmentului (care reprezinta de fapt, intregul) are un rol decisiv. Plecand de la un ciclu vechi surprinzator, prin trimiterea explicita la vesmintele de samurai, prin impactul vizual aproape brutal al placilor partial angobate – se ajunge acum prin metoda analogiei intre scoarta copacilor si tuburile sparte, unde ceramica este pregatita, la o veritabila cosmogonie sui generis, in care o magnifica fantana vegheaza asupra vastitatii continute de ansamblul expozitional ilustrat perfect de maxima non multa sed multum.
Impreuna cu aceste propuneri sau mai curand optiuni ale artistului Vasile Cercel, metoda utilizata cu atata stralucire, abandoneaza definitiv sfera secundara a decorativului si patrunde triumfal in zona artelor majore.

Gheorghe Vida Director Arte Vizuale Ministerul Culturii Bucuresti, 1992

website link

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză