Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 23, 2017

Scroll to top

Top

Cernitu Aurora Speranţa

Administrator
Cernitu Aurora-Speranta
Cernitu Aurora Speranţa
Adresa: Craiova – România
Tel:
e-mail:

web: ,

SONY DSC

Adam, 80×110-cm. ulei pe pânză

Prezentare Demers Artistic
„Demersul artistic al Aurorei Speranţa este dominat de o implicare sentimentală evidentă, atât în tratarea subiectului, cât şi în gamele cromatice abordate. Regăsim o serie de compoziţii cu cai, cu personaje care amintesc de cele ale literaturii universale, cum ar fi Don Quijote, sau cele cu arlechini sau saltimbanci, călătorind pe culoare ale unor castele, purtându-şi destinul sub masca de curtean. Toate aceste personaje nu sunt altceva decât semne ale unor trăiri existenţiale. Ele compun un univers imagistic fabulos.Este o lume în care totul devine posibil (…) Stilul arhitectural al edificiilor, surprins printr-o cromatică vie, este pus în evidenţă de o lumină aparte. Remarcăm acel aer heraldic, impunător al construcţiilor Veneţiei, redat în galbenul auriu şi roşul purpuriu care ţin de arta bizantină”
Florin Rogneanu
Directorul Muzeului de Artă, Craiova

„Compoziţiile sale dovedesc măiestria artistei în găsirea căilor viabile pentru sublinierea fiecărui înţeles, suport sigur fiindu-i limbajul culorilor. Pasionale, vivante sau adânci şi reci, subtile la nevoie, culorile Steranţei alcătuiesc o paletă specifică firii sale deschise, plină de vitalitate şi Speranţă. Acest prea plin este dăruit, prin arta sa, bucuriei celor din jur (…), căci semnul de marcă al expoziţiei sale este cel al valorii certe”.

Dr Maria Bălăceanu

Director – Muzeul de Artă
Drobeta Turnu Severin

website link: ,

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.