Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Chiriţă Adriana

Administrator
CHIRITA_ADRIANA
Chiriţă Adriana
Adresa: România
Tel:
e-mail: adriana.chirita1938@gmail.com
web:
Simfonie – Simphony – pastel – 50 x 70 cm.

Prezentare Demers Artistic

Lucrări şi cronică

De ani de zile cu pasiune şi sîrguinţă, Adriana Chiriţă îşi circumscrie activitatea creatoare în aria pastelului. Înţeles îndeobşte ca artă a spontaneităţii, acest condominiu al graficii şi al picturii relevă prin investigaţii neobosite, noi virtuţi ale expresivităţii liniei şi culorii. Sînt în selecţia actuală, mai cu seamă printre lucrările de scurtă respiraţie, fulgurări de lumină surprinse cu exactitate şi forţă sugestivă în primăvara unei livezi pe suprafaţa măiestrită a unei porţi de ţară, sau în învolburarea petalelor din vasul cu flori. Alături de ele se constituie însă imagini mai complexe, prilejuind în organizarea densă şi stabilă a formei plastice, meditaţii asupra imensităţii adîncurilor mării, a tainelor luminii microsopice, a dragostei şi a maternităţii sau altor repere eterne ale umanităţii. O sensibilitate caldă, trecută prin filtrul unei gîndiri plastice lucide, învăluie deopotrivă aceste plăsmuiri împletite din transfigurarea ponderii realului şi a zborului fanteziei.

Deliu Petroiu

website link

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.