Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Chiriţă Adriana

Administrator
CHIRITA_ADRIANA
Chiriţă Adriana
Adresa: România
Tel:
e-mail: adriana.chirita1938@gmail.com
web:
Simfonie – Simphony – pastel – 50 x 70 cm.

Prezentare Demers Artistic

Lucrări şi cronică

De ani de zile cu pasiune şi sîrguinţă, Adriana Chiriţă îşi circumscrie activitatea creatoare în aria pastelului. Înţeles îndeobşte ca artă a spontaneităţii, acest condominiu al graficii şi al picturii relevă prin investigaţii neobosite, noi virtuţi ale expresivităţii liniei şi culorii. Sînt în selecţia actuală, mai cu seamă printre lucrările de scurtă respiraţie, fulgurări de lumină surprinse cu exactitate şi forţă sugestivă în primăvara unei livezi pe suprafaţa măiestrită a unei porţi de ţară, sau în învolburarea petalelor din vasul cu flori. Alături de ele se constituie însă imagini mai complexe, prilejuind în organizarea densă şi stabilă a formei plastice, meditaţii asupra imensităţii adîncurilor mării, a tainelor luminii microsopice, a dragostei şi a maternităţii sau altor repere eterne ale umanităţii. O sensibilitate caldă, trecută prin filtrul unei gîndiri plastice lucide, învăluie deopotrivă aceste plăsmuiri împletite din transfigurarea ponderii realului şi a zborului fanteziei.

Deliu Petroiu

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.