Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 22, 2020

Scroll to top

Top

CLARIFICĂRI UTILE PENTRU CEI INTERESAȚI SĂ PARTICIPE LA EDIȚIA DIN ACEST AN A PROIECTULUI Arte în București, IN-VARIABIL

CLARIFICĂRI UTILE PENTRU CEI INTERESAȚI SĂ PARTICIPE LA EDIȚIA DIN ACEST AN A PROIECTULUI Arte în București, IN-VARIABIL
Administrator
ATENȚIE!!! CLARIFICĂRI UTILE PENTRU CEI INTERESAȚI SĂ PARTICIPE LA EDIȚIA DIN ACEST AN A PROIECTULUI Arte în București, IN-VARIABIL – 13 septembrie – 10 octombrie 2016

Dragi prieteni, dragi artiști,
În legătură cu ediția din acest an a evenimentului Arte în București, aș dori să fac câteva precizări:
1. Știm cu toții că orice schimbare întâmpină, la început, rezistență. Vrem să credem, însă, că ceea ce propunem anul acesta este o schimbare necesară: am solicitat aplicații, în loc de tradiționalele invitații. Nu este un gest de frondă, gratuit, ci este menit să ridice nivelul acestei manifestări. Cele câteva rânduri pe care vi le solicităm, sunt date minimale, ce ne vor fi de folos atât pentru promovarea voastră, cât și pentru elaborarea în scurt timp a catalogului.
2. Dacă există artiști care întâmpină dificultăți în completarea formularului, îi rog să mă sune personal, la numărul de telefon 0740200880 și voi trimite un voluntar să ofere ajutor specializat.
3. Aplicațiile ne sunt necesare și pentru raportările de etapă către finanțatorul din acest an, care este ARCUB. Niciun membru al echipei nu vrea să asume un eventual audit care ne va întreba de ce am invitat un artist și nu altul.
Așadar, vă rugăm să depuneți aplicații în timp util, până pe 15 august, ora 23.59, cu lucrări pe care nu le-ați mai avut expuse, cu seriozitatea cu care vă prezentați și la manifestări înternaționale. Dați greutate acestui eveniment ce poate deveni, în câțiva ani, un brand UAP, iar pe noi ajutați-ne să fim mai buni!

Cu deosebit atașament,
Mădălina Mirea
Curator general al evenimentului Arte în București

Apel de proiecte Arte în București, IN-VARIABIL / 13 septembrie – 10 octombrie 2016 /
Uniunea Artiştilor Plastici din România anunță deschiderea înscrierilor pentru proiectul Arte în București, aflat la cea de a 7-a ediție, care se va desfășura în perioada 13 septembrie – 10 octombrie, în București.
Ediția de anul acesta stă sub semnul generic In – variabil și își centrează resursele de creativitate pe explorarea micro – teritoriilor urbane, rezultate din fragmentarea structurală a orașului în care trăim. Pentru o direcţionare a abordării, am ales trei linii discursive care au generat subtemele conceptului general:
Memoria oraşului – reţele
Oglinzi retrovizoare – clipuri
Oraşul ascuns – impulsuri
Premisa generală a acestui proiect este aceea că Bucureștiul este un spațiu cultural segregat și haotic, cu un țesut urban eterogen, în care lipsa unei infrastructuri funcționale (mijloace de transport în comun, locuri de parcare) limitează accesul la cultură publicului situat în zonele limitrofe.
Pe de altă parte, suntem conștienți de faptul că există comunități considerabile numeric, puternic amprentate cultural, care ar fi dispuse să acceseze un produs cultural de calitate, dacă acesta s-ar desfășura în proximitatea locuinței. Iată de ce, cu ediția din acest an, pe lângă expoziții în galeriile centrale, propunem mai multe intervenții urbane, de tip flashmob, performance și group creativity în Parcul Moghioroș, Mall-ul Sun Plaza, Combinatul Fondului Plastic. Astfel, Orașul In – vizibil se va contura treptat, din toate zonele ce-l compun, fiecare cu particularitățile sale.
Proiectul are două mize importante, cea de intervenție socială și cea educativă, ediția din acest an ţintind să fie un reper în dezvoltarea direcțiilor viitoare de acțiune culturală.
Artiștii* care doresc să participe sunt invitaţi să trimită pozele a maximum trei lucrări până la data de 15 august 2016 la adresa aiciarteinbucuresti@gmail.com, împreună cu formularul de înscriere completat.**
Lucrările trimise trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să respecte temele ediției, să fie executate special pentru acest eveniment, să nu mai fi fost expuse în cadrul altui proiect şi să fie originale.
Galerii şi spaţii participante: Centrul Artelor Vizuale, Orizont, Combinatul Fondului Plastic – Tipografia, ArCub – Gabroveni, Simeza, Ordinul Arhitecților din România.
Lucrările vor fi selectate de echipa coordonată de Beti Vervega şi de curatorul general Mădălina Mirea alături de coordonatorii fiecărei secțiuni (Marius Barb, Anca Boeriu, Ileana Ştefănescu, George Moscal, Dorina Horătău, Ana Negoiţă, Vlad Basarab, Elena Scutaru, Gabriela Mateescu). Totodată, vor superviza panotarea lucrărilor în spațiile incluse în proiect.
Rezultatele selecției vor fi comunicate prin email în data de 26 august 2016 şi vor fi afişate pe site-ul proiectului.
În această ediție se vor acorda șapte premii:
Premiul Arte în București (Marele Premiu)
Premiul I, II și III
Premiul Juriului
Premiul Criticii
Premiul Young Creation-Bucharest
Arte în Bucureşti, ediţia a VII-a este un proiect finanţat de către ARCUB în programul București Oraşul In-Vizibil.
Proiectul este totodată finanţat de către Uniunea Artiştilor din România.
Partenerii: Universitatea Națională de Arte – București, Cbre RealL Estate – Sun Plaza, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Corporeanima, Centrul Cultural European Sector 6, Liceul „Dimitrie Paciurea”.
Contact
înscrieri: aiciarteinbucuresti@gmail.com
informaţii: arteinbucuresti@gmail.com
telefon: 0725423526 (Ana Negoiţă)
www.arteinbucuresti.ro
www.facebook.com/Arte-in-Bucuresti
www.uap.ro
*Aplicanții pot fi sau nu membri UAP cu condiţia să fie absolvenți de învățământ artistic. Sunt invitați să participe artiști din toate domeniile artelor vizuale: pictură, sculptură, grafică, foto-video, multimedia, arte decorative, design.
**Detalii suplimentare despre modalitatea de aplicare, cerințele necesare se găsesc în Regulamentul acestei ediții.
NOTĂ – REGULAMENTUL și FORMULARUL DE PARTICIPARE Arte în București 2016 vor fi disponibile pentru descărcare pe site-ul UAP din România, www.uap.ro, precum și pe site-ul evenimentului,www.arteinbucuresti.ro.

identitate_2016_call_for_entries22