Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 4, 2020

Scroll to top

Top

Contraste 2 @ Simeza

Contraste 2 @ Simeza
Administrator
Câteva elemente din activitatea lui Alexandre Makarovitsch, pictor si grafician

 – Nascut în 1937 la Bucuresti

– A terminat studiile superioare la Bucuresti în 1959
– A lucrat la Bucuresti :
– în domeniul expozitiilor si a realizat numeroase standuri de expozitie atât în România cât si pentru strainatate, machete de urbanism si industrii. A fost sef de proiect pentru pavilionul chimiei la expozitia  nationala din 1964 la Bucuresti.
– în domeniul graficii comerciale între 1962 si 1968, a realizat coperti, ambalaje de medicamente, materiale promotionale. A avut responsabilitatea atelierului de grafica al industriei chimice si ulterior al atelierului de proiectare dela Recom..
– A expus în diverse expozitii colective anuale grafica si pictura în Bucuresti între 1965 si 1968 si deasemeni în tari vecine.
– Membru al Fondului Plastic din 1966.
– Membru al Uniunii Artistilor Plastici (Sectia de grafica) din 1968.
– Prima expozitie personala de pictura abstracta la Bucuresti în 1968 cu  tema « Conexiuni ».
– A plecat din România în 1968 si s’a stabilit în Franta, la Paris
– Expozitie personala de pictura abstracta în Franta la Perpignan în 1969 tot cu tema « Conexiuni ».
– În anii ’70 a lucrat si expus grafica cu grupul  « Art Systématique ». A expus pictura si grafica în expozitii colective, la Paris, Stockholm si New-York.
– În anii ’80 si ’90 a explorat potentialul informaticii ca support al expresiei sale artistice ; a descoperit caltatile si limitele acestui support. A continuat sa picteze.
– Dela sfârsitul anilor ’90 si la începutul noului milenar, a studiat problemele legate de complexitate pentru a ajunge la seria de picturi « Meandres » pe care a expus-o la Paris în mai multe expozitii personale la Paris în anii 2007, 2008, 2009.
Seriile « Meandres » sunt o viziune multi-dimensionala a complexitatii : linii culori, suprafete, vecinatati, relatii.
– Decorat cu « Palmes Académiques » în Oct. 2007.
– în anii 2010, 2011, 2012, 2013 si 2014 a realizat si expus noi  lucrari de grafica si de pictura la Paris, tot abstracte,  intitulate : « Emergences », « Oppositions », « Frontières ».
– în 2016 prezinta la Paris o expozitie personala de pictura cu tema « Proximités » si expune în expozitii colective : la Bienala Ion Andreescu la Buzau, la Londra, Colonia, Seoul,
– În 2017 prezinta o expozitie personala de grafica « Contraste », prima dupa 49 de ani în Bucuresti. Participa tot în 2017 la expozitii colective : la Paris, Nantes, Seoul, Tokyo.
Parcursul artistului este atipic. A fost în acelasi timp, pictor si grafician, profesor universitar de sistemica, inteligenta artificiala si complexitate timp de 35 de ani, informatician în compania Bull. Acest parcurs i-a asigurat o totala independenta si i-a permis sa exploreze un larg evantai de domenii diferite, ceeace a îmbogatit considerabil viziunea sa.
Explorarea si apoi un travaliu de sinteza, au dus la expresia din lucrarile actuale.
Alexandre Makarovitsch este gata sa detalieze cele de mai sus si va invita sa-l contactati pe e-mail la amakarovitsch@gmail.com. Sau la telefon : +33 6 17 01 5740.