Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Coruţ Gabriela

Administrator
CORUT_GABRIELA
Coruţ Gabriela
Adresa: Str. Tomis nr. 10, bl. C5, sc. 2, ap. 24, sect. 3 – Bucureşti – România
Tel: +40216.474.627, +40724.285.062
e-mail: gabriela.corut@yahoo.com
web: ,

Portret - Portrait - tehnică mixtă - mixed teh.. - 65 x 55 x 30 cm.

Portret-tehnică-mixtă-65-x-55-x-30-cm.

Prezentare Demers Artistic

“Tratând, inevitabil, costumul ca pe un manifest social, ca pe un complex, sofisticat, act de comunicare, autoarea cercetării plastice şi teoretice pune în evidenţă motivaţiile care dezvoltă unul sau altul dintre traseele costumării, de la strictul simbolism al celor mai
vechi forme de vestmânt (…) la strategiile de ierarhizare socială, (…), la afirmarea diferenţierii şi afirmării autonomiei personale, de la vestmântul cu semnificaţii precise, (…) la modă, de la gravitatea asumării mesajului transmis la frivolitate. Demersul lucrărilor Gabrielei Caraman Coruţ aduce în discuţie relaţia dintre funcţia semnului în instaurarea oricăror coduri şi acel semn cu totul special care este semnul antropomorf.
Golul funcţionează fie ca un vid, fie ca un gol matriceal, fie ca un joc de-a ascunsul şi de-a exhibiţia, de fiecare dată fiind vorba de o referinţă culturală, aşa incât, expoziţia aruncă în joc mult mai multe teme de meditaţie decât pare la o primă vedere.
Am spune că aşa restrâns şi analizând câteva dintre sintagmele costumului de fapt, ne aflăm în faţa unui discurs despre frumuseţe.” (Prof. Univ. Dr. Alexandra Titu, comentariu la vernisaj Mogoşoaia, 2010)
“În expresia plastică a imaginii trupului învestmântat: de la formă la conţinut, moda “gol”-urilor şi a “plin”-urilor trece mai întâi printr-o decodificare plastică a imaginii – raportul “gol-plin” putând fi considerat “un cod”, o metodă plastică de analiză ce se prezintă ca o “cheie” in procesul de comunicare vizuală.”
(G.C.Coruţ, “Gol-ul şi Plin-ul : o interpretare plastică în modă”)

website link ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.