Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 22, 2017

Scroll to top

Top

Coruţ Gabriela

Administrator
CORUT_GABRIELA
Coruţ Gabriela
Adresa: Str. Tomis nr. 10, bl. C5, sc. 2, ap. 24, sect. 3 – Bucureşti – România
Tel: +40216.474.627, +40724.285.062
e-mail: gabriela.corut@yahoo.com
web: ,

Portret - Portrait - tehnică mixtă - mixed teh.. - 65 x 55 x 30 cm.

Portret-tehnică-mixtă-65-x-55-x-30-cm.

Prezentare Demers Artistic

“Tratând, inevitabil, costumul ca pe un manifest social, ca pe un complex, sofisticat, act de comunicare, autoarea cercetării plastice şi teoretice pune în evidenţă motivaţiile care dezvoltă unul sau altul dintre traseele costumării, de la strictul simbolism al celor mai
vechi forme de vestmânt (…) la strategiile de ierarhizare socială, (…), la afirmarea diferenţierii şi afirmării autonomiei personale, de la vestmântul cu semnificaţii precise, (…) la modă, de la gravitatea asumării mesajului transmis la frivolitate. Demersul lucrărilor Gabrielei Caraman Coruţ aduce în discuţie relaţia dintre funcţia semnului în instaurarea oricăror coduri şi acel semn cu totul special care este semnul antropomorf.
Golul funcţionează fie ca un vid, fie ca un gol matriceal, fie ca un joc de-a ascunsul şi de-a exhibiţia, de fiecare dată fiind vorba de o referinţă culturală, aşa incât, expoziţia aruncă în joc mult mai multe teme de meditaţie decât pare la o primă vedere.
Am spune că aşa restrâns şi analizând câteva dintre sintagmele costumului de fapt, ne aflăm în faţa unui discurs despre frumuseţe.” (Prof. Univ. Dr. Alexandra Titu, comentariu la vernisaj Mogoşoaia, 2010)
“În expresia plastică a imaginii trupului învestmântat: de la formă la conţinut, moda “gol”-urilor şi a “plin”-urilor trece mai întâi printr-o decodificare plastică a imaginii – raportul “gol-plin” putând fi considerat “un cod”, o metodă plastică de analiză ce se prezintă ca o “cheie” in procesul de comunicare vizuală.”
(G.C.Coruţ, “Gol-ul şi Plin-ul : o interpretare plastică în modă”)

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.