Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 20, 2017

Scroll to top

Top

Crăciun Carmen Mariana

Administrator
carmen_craciun_profil
Crăciun Carmen Mariana
Adresa: Sstr. Traian nr. 1A, bl.C3, ap 66, Galați – România
Tel: +40745 876 073
e-mail: carmen.mariana2009@yahoo.com

web: ,

carmen_craciun_artwork

„CEI TREI OCHI”ACRYLIC TEHNICA MIXTA, 70X140 cm.

Prezentare Demers Artistic

In” Arta Comunicării”, Herbert Read afirmă că : “ Originalitatea este definită drept capacitatea de a inventa variaţii formale in tehnica comunicării,iar genul ar putea fi definit , in continuare , drept artistul care are capacitatea de a da propietăţi de atracţie (noi le numim frumuseţe şi magie) formelor pe care le inventează”.
Una din tendinţele fundamentale ale artei moderne este aceea de a explora psihicul in totalitatea sa, de a evita limitele unei sensibilităţi pur romantice sau a unei rationalităţi “ a ideilor “clare si distincte”, pur clasice, astfel, nici o artă nu poate năzui să contribuie cu adevărat la reconstituirea integrităţii fiinţei umane .Omul nu trăieşte numai cu raţiune şi bun simţ , el se hrăneşte şi cu visuri. Arta conservă printre noi spontaneitatea şi misterul.
In lucrarea” CEI TREI OCHI „ am incercat sa transmit printr-o plastica originala, emotia si importanta celor trei ochi ai fiintei umane. Ochiul care nu se vede,dar care se simte, ochiul divinitatii, cel din mijloc, numit si „ochiul intelepciunii,” pictat in forma de ou (oul primordial), in culori solare, dar care plange cu lacrimi negre. Ochiul din stanga, cel care priveste direct ,o privire dura , realista , pictat in culori tari alb, negru, cu pete de verde (amar) si rosu (sange) si ochiul din dreapta, ochiul care a fost realist si incrancenat, dar incepe sa se scurga , sa ia forma de peste (simbolul crestinismului).
R.G. Collingwood in Principles of Art afirma ca: „Ceea ce incearcă artistul să facă este , este de a exprima o emotie dată. A o exprima si de a o exprima bine este acelasi lucru,(…)Orice enunţ şi orice gest pe care il face fiecare din noi, este o operă de artă.”

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.