Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Crăciun Carmen Mariana

Administrator
carmen_craciun_profil
Crăciun Carmen Mariana
Adresa: Sstr. Traian nr. 1A, bl.C3, ap 66, Galați – România
Tel: +40745 876 073
e-mail: carmen.mariana2009@yahoo.com

web: ,

carmen_craciun_artwork

„CEI TREI OCHI”ACRYLIC TEHNICA MIXTA, 70X140 cm.

Prezentare Demers Artistic

In” Arta Comunicării”, Herbert Read afirmă că : “ Originalitatea este definită drept capacitatea de a inventa variaţii formale in tehnica comunicării,iar genul ar putea fi definit , in continuare , drept artistul care are capacitatea de a da propietăţi de atracţie (noi le numim frumuseţe şi magie) formelor pe care le inventează”.
Una din tendinţele fundamentale ale artei moderne este aceea de a explora psihicul in totalitatea sa, de a evita limitele unei sensibilităţi pur romantice sau a unei rationalităţi “ a ideilor “clare si distincte”, pur clasice, astfel, nici o artă nu poate năzui să contribuie cu adevărat la reconstituirea integrităţii fiinţei umane .Omul nu trăieşte numai cu raţiune şi bun simţ , el se hrăneşte şi cu visuri. Arta conservă printre noi spontaneitatea şi misterul.
In lucrarea” CEI TREI OCHI „ am incercat sa transmit printr-o plastica originala, emotia si importanta celor trei ochi ai fiintei umane. Ochiul care nu se vede,dar care se simte, ochiul divinitatii, cel din mijloc, numit si „ochiul intelepciunii,” pictat in forma de ou (oul primordial), in culori solare, dar care plange cu lacrimi negre. Ochiul din stanga, cel care priveste direct ,o privire dura , realista , pictat in culori tari alb, negru, cu pete de verde (amar) si rosu (sange) si ochiul din dreapta, ochiul care a fost realist si incrancenat, dar incepe sa se scurga , sa ia forma de peste (simbolul crestinismului).
R.G. Collingwood in Principles of Art afirma ca: „Ceea ce incearcă artistul să facă este , este de a exprima o emotie dată. A o exprima si de a o exprima bine este acelasi lucru,(…)Orice enunţ şi orice gest pe care il face fiecare din noi, este o operă de artă.”

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.