Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

„Cu susu-n jos”

Administrator
„Cu susu-n jos”: Expoziție de Philippe Ramette
Galeria Centrul Artelor Vizuale - Multimedia București, str. Biserica Enei, nr 16
18 martie - 11 aprilie 2014
Vernisaj în prezența lui Philippe Ramette: miercuri, 18 martie, ora 19.00

Poet al absurdului, un dandy pierdut într-o lume ce se vrea rațională, dar unde nebunia și violența sunt la ele acasă, Philippe Ramette subminează constant și îndărătnic, demersul său fiind o primă etapa a unei strategii de recucerire revoluționară, constând în a zdruncina, înainte de toate, convingerile. Artistul nu denunță minciunile din societățile noastre afirmând că „suntem mințiți” (o acțiune prea simplă sau deja întreprinsă de alții: unii au susținut că pipele nu ar fi ceea ce sunt în aparență), ci ne sugerează viziunea sa asupra lucrurilor, oferindu-ne posibilitatea de a observa realități imposibile, prin afirmația: „acest lucru este adevărat!”. Asta deoarece, în imaginile în care artistul se pune pe sine în scenă – câteodată cu oarecare periculozitate –, totul este adevărat (sau aproape); totul pentru a demonstra, așa cum dovedesc fotografiile și fără a face uz de trucaje, faptul că visele pot fi trăite.
Care sunt uneltele artistului? Vă vom dezvălui secretul! Adevărul este și mai frumos (și simplu, până la urmă)… Instrumentele sale – inspirat de anumite proteze – acționează asupra imaginarului așa cum cârjele (o altă temă recurentă în activitatea sa artistică) îi sunt de folos invalidului pentru a se deplasa, șontâc-șontâc. Ele sunt ascunse sub haine, redându-i astfel Omului demnitatea și autonomia, cu prețul unor concesii ce nu ni se arată direct (o muncă de concepție considerabilă, o ingeniozitate extraordinară, un inconfort sigur).
  
Un mesaj? „Fiți în sfârșit raționali, trăiți imposibilul!”

Născut în 1961 la Auxerre, Philippe Ramette trăiește și își desfășoară activitatea la Paris.
Consultați biografia și bibliografia artistului pe pagina de web a Galeriei Xippas Paris: http://xippas.com/fr/i/artiste/philippe_ramette

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.