Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

„Cu susu-n jos”

Administrator
„Cu susu-n jos”: Expoziție de Philippe Ramette
Galeria Centrul Artelor Vizuale - Multimedia București, str. Biserica Enei, nr 16
18 martie - 11 aprilie 2014
Vernisaj în prezența lui Philippe Ramette: miercuri, 18 martie, ora 19.00

Poet al absurdului, un dandy pierdut într-o lume ce se vrea rațională, dar unde nebunia și violența sunt la ele acasă, Philippe Ramette subminează constant și îndărătnic, demersul său fiind o primă etapa a unei strategii de recucerire revoluționară, constând în a zdruncina, înainte de toate, convingerile. Artistul nu denunță minciunile din societățile noastre afirmând că „suntem mințiți” (o acțiune prea simplă sau deja întreprinsă de alții: unii au susținut că pipele nu ar fi ceea ce sunt în aparență), ci ne sugerează viziunea sa asupra lucrurilor, oferindu-ne posibilitatea de a observa realități imposibile, prin afirmația: „acest lucru este adevărat!”. Asta deoarece, în imaginile în care artistul se pune pe sine în scenă – câteodată cu oarecare periculozitate –, totul este adevărat (sau aproape); totul pentru a demonstra, așa cum dovedesc fotografiile și fără a face uz de trucaje, faptul că visele pot fi trăite.
Care sunt uneltele artistului? Vă vom dezvălui secretul! Adevărul este și mai frumos (și simplu, până la urmă)… Instrumentele sale – inspirat de anumite proteze – acționează asupra imaginarului așa cum cârjele (o altă temă recurentă în activitatea sa artistică) îi sunt de folos invalidului pentru a se deplasa, șontâc-șontâc. Ele sunt ascunse sub haine, redându-i astfel Omului demnitatea și autonomia, cu prețul unor concesii ce nu ni se arată direct (o muncă de concepție considerabilă, o ingeniozitate extraordinară, un inconfort sigur).
  
Un mesaj? „Fiți în sfârșit raționali, trăiți imposibilul!”

Născut în 1961 la Auxerre, Philippe Ramette trăiește și își desfășoară activitatea la Paris.
Consultați biografia și bibliografia artistului pe pagina de web a Galeriei Xippas Paris: http://xippas.com/fr/i/artiste/philippe_ramette

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.