Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 22, 2017

Scroll to top

Top

Cucutence – Gelu Costea @ ICR Budapesta

Cucutence – Gelu Costea @ ICR Budapesta
Administrator
În 12 mai 2016, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției de pictură „Cucutence” semnată de Gelu Costea, în prezența artistului plastic și a criticului și istoricului de artă Ernyey Gyula, din Ungaria.

Pictorul Gelu Costea a absolvit în anul 2000 Academia de Arte Luceafărul București, este Licențiat al Universității de Arte București, tot din 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța. În 2001, primește Premiul Special „Alexandru Țipoia” București iar în 2002, Premiul „Ștefan Dimitrescu” Muzeul Județean Vaslui. Dintre expozițiile personale le amintim doar pe cele mai recente: „Cucutene” la U’Art Gallery şi „Atelier” la Biblioteca Metropolitană București în 2014; „Poarta” la Galeria Ion Nicodim din Mamaia în 2013; „Pasaj” la Galeria Ion Nicodim din Mamaia în 2010 și „Drumul” Cărtureşti, București în 2008.

Gelu Costea a participat la numeroase expoziții de grup dintre care le amintim doar pe cele mai recente: European University Lefke-Cyprus și „Elogiul frumosului” la Galeria C. Brâncuși din Palatul Parlamentului București în 2015; „Conexiuni și Semne” la Galeria Senso București, „Arborele vieții”  la Galeria C. Brâncuși din Palatul Parlamentului București și „Brief” la  Galeria Dana Art din București în 2014 și la „Salon de Peinture Roumaine Contemporaine”, Cite Internationale des Arts la Paris în 2012.

…constat că pictura sa are dominante tematice unde miturile nu lipsesc și nici fanteziile imaginative în cheie modernă. Drumul, întoarcere fiului risipitor, alte teme de gravitate reflexivă arată reale disponibilități de dialog între generații pe probleme majore ale breslei. Salut caracterul profesional al viziunilor încărcate de sens simbolic și concomitent, soluțiile nonconformiste de exprimare. Gelu Costea are atributele unei fertile imaginații și puterea de a exprima prin metaforă sensuri etice si estetice. (Valentin Ciucă)

„Cucutencele lui Gelu Costea par a se fi născut dintr-un gest grafic ancestral, declanşat de iubire şi guvernat de prezenţa arhetipului în devenirea sa artistică. Păstrându-le identitatea, el reface, în vortex, unitatea celor două principii – masculin şi feminin – şi recuperează motivul spiralei în plan trascendent.” (Marina Roman, critic de artă)

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 12 mai – 11 iunie 2016.

Articol preluat din http://www.modernism.ro/2016/04/28/expozitia-de-arta-plastica-gelu-costea-cucutence-icr-budapesta/

Gelu-Costea

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.