Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Cucutence – Gelu Costea @ ICR Budapesta

Cucutence – Gelu Costea @ ICR Budapesta
Administrator
În 12 mai 2016, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției de pictură „Cucutence” semnată de Gelu Costea, în prezența artistului plastic și a criticului și istoricului de artă Ernyey Gyula, din Ungaria.

Pictorul Gelu Costea a absolvit în anul 2000 Academia de Arte Luceafărul București, este Licențiat al Universității de Arte București, tot din 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța. În 2001, primește Premiul Special „Alexandru Țipoia” București iar în 2002, Premiul „Ștefan Dimitrescu” Muzeul Județean Vaslui. Dintre expozițiile personale le amintim doar pe cele mai recente: „Cucutene” la U’Art Gallery şi „Atelier” la Biblioteca Metropolitană București în 2014; „Poarta” la Galeria Ion Nicodim din Mamaia în 2013; „Pasaj” la Galeria Ion Nicodim din Mamaia în 2010 și „Drumul” Cărtureşti, București în 2008.

Gelu Costea a participat la numeroase expoziții de grup dintre care le amintim doar pe cele mai recente: European University Lefke-Cyprus și „Elogiul frumosului” la Galeria C. Brâncuși din Palatul Parlamentului București în 2015; „Conexiuni și Semne” la Galeria Senso București, „Arborele vieții”  la Galeria C. Brâncuși din Palatul Parlamentului București și „Brief” la  Galeria Dana Art din București în 2014 și la „Salon de Peinture Roumaine Contemporaine”, Cite Internationale des Arts la Paris în 2012.

…constat că pictura sa are dominante tematice unde miturile nu lipsesc și nici fanteziile imaginative în cheie modernă. Drumul, întoarcere fiului risipitor, alte teme de gravitate reflexivă arată reale disponibilități de dialog între generații pe probleme majore ale breslei. Salut caracterul profesional al viziunilor încărcate de sens simbolic și concomitent, soluțiile nonconformiste de exprimare. Gelu Costea are atributele unei fertile imaginații și puterea de a exprima prin metaforă sensuri etice si estetice. (Valentin Ciucă)

„Cucutencele lui Gelu Costea par a se fi născut dintr-un gest grafic ancestral, declanşat de iubire şi guvernat de prezenţa arhetipului în devenirea sa artistică. Păstrându-le identitatea, el reface, în vortex, unitatea celor două principii – masculin şi feminin – şi recuperează motivul spiralei în plan trascendent.” (Marina Roman, critic de artă)

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 12 mai – 11 iunie 2016.

Articol preluat din http://www.modernism.ro/2016/04/28/expozitia-de-arta-plastica-gelu-costea-cucutence-icr-budapesta/

Gelu-Costea

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.