Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 29, 2017

Scroll to top

Top

DAN PERJOVSCHI: World Attractions @ Sandwich

DAN PERJOVSCHI: World Attractions @ Sandwich
Administrator
DAN PERJOVSCHI: World Attractions
11.05 – 24.06.2017
vernisaj: 11.05.2017, 18.00 – 21.00

Sandwich își asumă, de această dată, nu atât spațiul pe care îl ocupă, cât însăși limitele fizice care îl definesc, iar Dan Perjovschi găsește cel mai direct mod de a valorifica materialul din care acestea au fost construite acum mai bine de 30 de ani. Sandwich e făcut din tablă, și de aici a pornit totul.

Pentru World Attractions, Dan Perjovschi a gândit un mod de infiltrare, pe de o parte în scena de artă mondială – curatori, artiști, instituții de artă cărora le-a cerut să participe în proiect, iar apoi în diverse spații private, prin intermediul unuia din cele mai banale și răspândite obiecte simbolice. O contribuție specială a fost făcută de curatoarea Iara Boubnova de la ICA – Sofia Gallery, printr-o selecție de lucrări din cadrul proiectului Museum Souvenirs from the Non-existing Museum for Contemporary Art. Printre contribuitorii proiectului se mai numără și KIASMA Helsinki, NBK Berlin, Kunsthalle Hamburg, TATE Modern, MoMA, Arrow Factory Beijing, și mulți alții.

„O galerie între două garaje de tablă, la marginea Bucureștilor, în spatele Casei Scânteii poate fi mai cunoscută global decât un muzeu național aflat în buricul târgului, înconjurat de-un zid. M-am gîndit și să fie ceva neobișnuit. Adică lumea se așteaptă ca eu să desenez. Ei bine…

De 30 de ani m-am asociat cu plăcere de orice încercare a unor artiști sau curatori de-a crea ceva nou și de fiecare dată sunt uimit de energia și inventivitatea noilor generații. Ăia bătrîni își fac case memoriale, ăștia tineri fac platforme pentru alții… Sandwich e și o recuperare a spațiului comun privatizat manual. Combinatul comun a ajuns ateliere private. Dacă nu erau aceste ateliere și acest soi de privatizare, praful se alegea de averea comună. Comunitatea, breasla e mereu chestionată. Sandwich este un răspuns la problemă.

Vorba poștașului: V-am mai adus niște sandviciuri.” (D.P.)

World Attractions este cel de-al 6-lea proiect Sandwich, și marchează începutul celui de al doilea an de activitate. La vernisaj va fi lansată spre vânzare o colecție de obiecte ce fac referire la toate proiectele realizate până acum.

Dan Perjovschi este unul dintre cei mai apreciați artiști români pe plan internațional, având o bogată activitate artistică de peste 30 de ani. A avut numeroase expoziții solo în galerii și muzee din întreaga lume, precum MoMA (US), Rupert (LTU), Kiasma (FIN), Reykjavik Museum of Art (ISL), Van Abbe Museum (NL), Tate Modern (UK), Para/Site Art Space (HK) și altele.

sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare și folosește limitele constructive ale acestuia pentru provocarea unor noi soluții. sandwich funcționează ca spațiu independent, auto-finantat de artă, din aprilie 2016. World Attractions este un proiect finanțat de Dan Perjovschi.

Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București
http://sandwichgallery.ro/
www.facebook.com/sandwich.bucharest
hello@sandwichgallery.ro
T: 0040.754.949.363

Vernisaj oferit de:
Media Partner & Lead Sponsor – The Fourwood, https://www.thefourwood.com/
Sponsori – VOX Filemaker Solutions, Vinoteca Mea

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.