Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Daniel-Dumitru Șerban

Administrator
Șerban Daniel
Daniel-Dumitru Șerban
Adresa: Str. Plevnei , bl. 10, sc. 1, ap. 19. Târgu Jiu, Gorj – România
Tel: +40746084875
e-mail:

web: ,

”Diptic – cale (-n) dar(întru descoperirea ziditorului)”

”Diptic – cale (-n) dar(întru descoperirea ziditorului)” 50X75 cm, tehnică mixtă (hârtie maruflată, tempera cu ou, ulei, plasă de sarmă galvanizată)

Prezentare Demers Artistic

Născut in județul Gorj , România, in anul 1980, Daniel Dumitru Șerban, este artist plastic profesionist, absolvent al Facultății de Arte Plastice, specializarea Pictură, din cadrul Universității Naționale de Arte București, promoția 2004.
După absolvirea facultății, se stabilește în orașul natal, Târgu Jiu, unde desfășoară activități profesionale / artistice și profesorale/ didactico- psihopedagogice în cadrul învățământului preuniversitar de artă. În anul 2007, devine membru al U.A.P., filiala Gorj, continuând participarea (sporadică, de prin anii 2000-2004, ulterior, începând din anul 2004, permanentă) la expozițiile de grup organizate în cadrul Galeriilor Municipale de Artă Târgu Jiu și de asemenea , prezent fiind cu lucrări la unele expoziții organizate în țară (Râmnicu- Vâlcea, Hunedoara) precum și alte locații expoziționale locale (Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie ”Alexandru Ștefulescu”, Gorj).
În activitatea artistică (cu precădere picturală) a cărei apreciere s-a materializat prin acordarea unor premii (2005, Premiul pentru pictură, Salonul de Toamnă: Galeriile Fondului Plastic Târgu Jiu și, 2007 , Premiul pentru pictură, Salonul de Toamnă: Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu ), desfășurată atât în atelierul propriu, cât și în tabere de creație (2007 Curtișoara. Județul Gorj și, 2008, Sighetu Marmației județul Maramureș), se disting două direcții tematice; prima fiind ancorată în simbolistica religioasă (creștină) de sorginte bizantină, iar cea de-a doua , încoporând dimensiunea peisagistică, focalizată atât spre plain-air cât și spre un registru imaginar încărcat de conotații conceptuale, a cărui oglindire în aria plastică se impune sub o formă transfigurată prin developare mentală, a unor universuri imagistice specifice toposului oltenesc.

Daniel Dumitru Șerban

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.