Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Deac Mircea1921 – 2015

Administrator

Mircea Deac, decanul de vârstă al istoricilor şi criticilor de artă s-a stins din viaţă la vârsta de 93 de ani.

Născut la Olteniţa, în 9 septembrie 1921, a studiat filosofia cu Tudor Vianu şi George Oprescu precum şi Academia de Arte cu Alexandru Ciucurencu şi Camil Ressu.

Devine membru al UAP încă din anul 1951, fiind un participant activ la viaţa artistică românească timp de peste şase decenii, până în ultimul an de viaţă, an în care a deschis expoziţii şi a publicat romanul „Tartar, ultimul zeu”.

A scris monografii despre marii pictori care i-au fost profesori, despre multe alte nume mari ale istoriei artei româneşti, a sprijinit multe talente în afirmare şi a contribuit direct la dezvoltarea reţelei de muzee de artă din ţară.

Organizator şi promovator al multor expoziţii de artă plastică românească pretutindeni în lume.

Un vieillard qui meurt, c‘est une bibliotheque qui brule” spunea un mare antropolog, ceea ce pentru Mircea Deac, omul surâzător, gata oricând să-ţi împărtăşească din cele ştiute, este cu atât mai adevărat cu cât încă ar mai fi avut multe să ne spună…

S-A MAI NĂSCUT O STEA ÎN CONSTELAŢIA NEMURIRII !

Deac Mircea

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.