Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

DUMITRU (ȚUMPI) RĂDULESCU 24.05.1942 – 09.02.2018

DUMITRU  (ȚUMPI)  RĂDULESCU 24.05.1942 – 09.02.2018
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din Romania anunță cu profundă mîhnire trecerea în eternitate a marelui artist DUMITRU (ȚUMPI) RĂDULESCU.

Creator, alături de Costel Badea, de noi perspective în arta ceramicii este, practic, formatorul generațiilor care i-au urmat, exemplar model de energii active prin care efemerul se transformă în peren.

Artist polivalent, fie că expresiile se concretizează în sculptură, pictură, grafică ori artă decorativă harul lui DUMITRU RĂDULESCU stă mărturie capacitățiilor sale pline de generozitate, fiind și un prieten a cărui amintire luminează clipe de necuprins.

Opera sa de valoare excepțională a fost admirată și recompensată cu ordine, distincții și medalii, inclusiv de către Administrația Prezidențială a Romaniei, fiindu-i conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer.

S-a mai aprins o Stea în Constelația Nemuririi!

Compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au iubit și prețuit.

Slujba de inmormîntare va avea loc luni 12 februarie 2018, ora 11,00 la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel iar înmormîntarea la Cimitirul Herăstrău.

Dumnezeu să-l odihnească!

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.