Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 24, 2017

Scroll to top

Top

e-story / Trienala Internațională de Ex libris

Administrator

e-story / Trienala Internațională de Ex libris
Proiectul e-story / Trienala Internațională de Ex libris a lansat pagina web dedicată evenimentului: www.e-story.ro.
Pe această pagină, artiștii sunt invitați să creeze și să înscrie lucrările de Ex libris folosind Aplicația (App-ul) special concepută, creând: Ex libris pentru e-book. Participarea artiștilor la această trienală este gratuită și termenul limită de înscriere fiind 15 noiembrie 2015.
Juriul evenimentului este compus din Mihai Zgondiu, Adriana Oprea și George Sabău, iar președintele juriului, și totodată curatorul expoziției, este Ileana Selejan. Aceasta a absolvit programul de doctorat al Institutului de Arte Frumoase din New York, iar în prezent beneficiază de bursa curatorială Linda Wyatt Gruber ’66 pentru fotografie in cadrul Davies Museum – Wellesley College.
În urma selecției lucrărilor digitale înscrise pe site, juriul va acorda Premiul Trienalei în valoare de 500 Euro.
Publicul va putea viziona lucrările participante direct pe pagina e-story.ro, în publicația digitală a Trienalei, precum și în cadrul expoziției care va avea loc la Muzeul de Artă Arad în perioada 8 – 28 decembrie 2015.
Proiectul expozițional este gândit ca o continuare a unui alt proiect denumit Istorii, organizat către Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Asociația Producătorilor de Artă. Proiectul Istorii / e-book aduce în atenția publicului 5 povești mai puțin cunoscute din trecutul Aradului. Aceste fragmente de istorie locală sunt adunate într-o carte, în format e-book, care este punctul de pornire și inspirație pentru artiștii participanți la Trienala Internațională de Ex libris. Istorii / e-book, nu este doar o sursă de inspirație pentru artiști, ci și cartea propriu-zisă pe care se vor aplica lucrările selectate.
e-story / Trienala Internațională de Ex libris este un eveniment organizat de Asociația Producătorilor de Artă, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură și al Complexului Muzeal Arad. Mai multe informații se pot găsi și pe pagina de facebook: Asociatia Producatorilor de Arta.
În continuare găsiți informații suplimentare despre acest eveniment precum si regulamentul de participare.
ex libris e-story
Ex libris este un însemn de apartenență a unei cărți la o anume bibliotecă, particulară sau publică. Formularea ex libris urmată de numele proprietarului are înțelesul „(această carte face parte) dintre cărțile (lui …)”. Aceste însemne au fost transformate de-a lungul timpului, de graficieni, în opere de artă de sine stătătoare.
Proiectul e-story / Trienala Internațională de Ex libris își propune să aducă un fenomen clasic în zona de contemporaneitate, prin dezvoltarea unui nou concept: ex libris pentru e-book.
Proiectul expozițional e-story/ Trienala Internațională de Ex-libris este gândit ca o continuare a unui alt proiect denumit Istorii, organizat către Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Asociația Producătorilor de Artă.
Proiectul Istorii / e-book aduce în atenția publicului 5 povești mai puțin cunoscute din trecutul Aradului. Aceste fragmente de istorie locală sunt adunate într-o carte, în format e-book, care este punctul de pornire/bibliografie/sursă de inspirație pentru artiștii participanți la trienala de ex libris.
Istorii / e-book, nu este doar o sursă de inspirație pentru artiști, ci și cartea propriu-zisa pe care se vor aplica lucrările selectate.
regulament e-story
1. Înscrierea la e-story / Trienala Internațională de Ex libris precum și realizarea lucrării propriu-zise de ex-libris se va face exclusiv online pe site-ul dedicat trienalei (e-story.ro) utilizând aplicația creată special în acest sens.
2. Participarea la acest eveniment este gratuită. Fiecare artist interesat poate să participe cu una până la trei lucrări de ex-libris.
3. Subiectul/tema propusă artiștilor este Aradul cu istoriile sale mai mult sau mai puțin cunoscute, iar Istorii / e-book, este gândit ca un punct de plecare în scopul realizării lucrărilor de ex libris. Participanți sunt încurajați să aibe ca sursă de inspirație propriile lor istorii legate de Arad.
4. Ex-librisul trebuie realizat pentru o persoană în viaţă sau o instituţie existentă şi să conţină textul: Ex Libris şi numele instituţiei sau persoanei căreia îi este dedicată.
5. Aplicarea online la acest eveniment artistic constituie implicit acceptarea condițiilor din prezentul regulament.
6. Termenul limită de înscriere este 15 noiembrie 2015.
7. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reproduce sau expune lucrările prezentate la e-story / Trienala Internațională de Ex libris, în scop cultural sau promoţional.
8. În urma selecției, juriul va acorda Premiul trienalei în valoare de 500 euro.
9. Rezultatul selecției va fi comunicat online tuturor participanților. Lucrările selectate vor fi inserate virtual în publicația digitală a trienalei și vor fi expuse pe tablete la Muzeul de Artă Arad, precum și pe saitul evenimentului.
10. La finalizarea expoziției, fiecare dintre artiştii participanți va primi o copie a catalogului evenimentului, în care va fi prezent cu una dintre lucrările expuse.
Ioan Paul Colta
Președinte al Asociației Producătorilor de Artă

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.