Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 28, 2017

Scroll to top

Top

ELENA IULIA DINESCU (06.11.1942-30.04.2017)

ELENA IULIA  DINESCU (06.11.1942-30.04.2017)
Administrator
Anunţăm cu profundă durere în suflet că una din personalităţile ilustre ale vieţii artistice din Timişoara, distinsa şi apreciata artistă decoratoare şi profesoară, duminică, 30 aprilie a.c. a trecut la cele veşnice. S-a născut în oraşul Buzău, în data de 5 noiembrie 1942.. Anii copilăriei şi adolescenţei i-a petrecut în diferite localităţii ale României. După absolvirea Secţiei de ceramică a Institutului de Artă „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, s-a stabilit în municipiul Timişoara, unde a funcţionat în calitate de cadru didactic la Secţia de ceramică a Şcolii Populare de Artă, până la pensionare. A iniţiat, a pregătit şi instruit multe generaţii de tineri şi vârstnici atraşi de artele decorative. A deschis expoziţii personale în Timişoara, Bucureşti, Arad, Tecuci, Jimbolia, şi a participat cu lucrări de ceramică, artă textilă şi pictură pe sticlă la multe expoziţii de grup şi colective, precum şi la saloanele judeţene, naţionale şi internaţionale. Prietenii, colegii, iubitorii de artă şi cunoştinţele îşi pot lua rămas bun de la distinsa artistă decoratoare, cu prilejul priveghiului miercuri, 3 mai a.c. începând de la orele 15 în Casa mortuară situată pe Bld. Rebreanu nr. 98, unde la ora 18 se va oficia şi o slujbă religioasă. Înmormântarea are loc joi, 4 mai 2017, ora 12 în Cimitirul din Calea Buziaşului, Capela ortodoxă. În numele Consiliul de administraţie, al colegilor de breaslă ne exprimăm condoleanţele familiei indoliate.

Odihnească-se în pace!

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE UAPT

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.