Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

EMILIA NICULESCU-PETROVICI 1927 – 2016

EMILIA NICULESCU-PETROVICI 1927 – 2016
Administrator

Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profund regret încetarea din viață a pictoriței EMILIA NICULESCUPETROVICI.

Viața Emiliei Niculescu – născută în 1927, la București, cu o copilărie petrecută la Săvârșin și cu studii liceale la Orăștie, apoi absolventă a Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu” din București, unde i-a avut profesori, printre alții, la pictură pe Camil Ressu și Nicolae Dărăscu, iar la arte decorative, pe Maria Pană-Buescu – a fost o pledoarie fără voie pentru discreție. Pentru rezervare. Pentru alungarea discrepanței. Pentru gâtuirea stridenței. O carieră sfioasă și demnă de dascăl, timp de aproape trei decenii (1954-1982), la Academia de Arte, a însoțit destinul de artist al Emiliei Niculescu.”

(Sebastian Amza – Ziarul Financiar)

Artista va fi depusă azi 30 iunie 2016 la biserica Mavrogheni. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 18.00 și înmormântarea vineri 1 iulie, ora 12.00 la Săvârșin, Arad.

Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, celor care au cunoscuto și au iubito.

Dumnezeu să o odihnească!

EMILIA NICULESCU-PETROVICI

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.