Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

EMILIA NICULESCU-PETROVICI 1927 – 2016

EMILIA NICULESCU-PETROVICI 1927 – 2016
Administrator

Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profund regret încetarea din viață a pictoriței EMILIA NICULESCUPETROVICI.

Viața Emiliei Niculescu – născută în 1927, la București, cu o copilărie petrecută la Săvârșin și cu studii liceale la Orăștie, apoi absolventă a Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu” din București, unde i-a avut profesori, printre alții, la pictură pe Camil Ressu și Nicolae Dărăscu, iar la arte decorative, pe Maria Pană-Buescu – a fost o pledoarie fără voie pentru discreție. Pentru rezervare. Pentru alungarea discrepanței. Pentru gâtuirea stridenței. O carieră sfioasă și demnă de dascăl, timp de aproape trei decenii (1954-1982), la Academia de Arte, a însoțit destinul de artist al Emiliei Niculescu.”

(Sebastian Amza – Ziarul Financiar)

Artista va fi depusă azi 30 iunie 2016 la biserica Mavrogheni. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 18.00 și înmormântarea vineri 1 iulie, ora 12.00 la Săvârșin, Arad.

Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, celor care au cunoscuto și au iubito.

Dumnezeu să o odihnească!

EMILIA NICULESCU-PETROVICI

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.