Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Marin Gherasim 16.12.1937 – 27.03.2017

Marin Gherasim 16.12.1937 – 27.03.2017
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu durere încetarea din viață a celui ce a fost Președinte de Onoare, maestrul  MARIN GHERASIM.

Născut la Rădăuți în 16 decembrie 1937 a absolvit Institutul de Artă  ”Nicolae Grigorescu” din București promoția 1962.

Încă de la debutul oficial, expoziția anuală de stat, în 1963 atrage atenția prin raționalitatea energică a imaginii plastice apoi, ”după o perioadă evolutivă pe linia tradițională, se îndreaptă spre exploatarea virtualităților expresive ale unor modalități artistice moderne, asimilabile, la început, suprarealismului și apoi artei abstracte tinzând la realizarea unei sinteze care, printr-o imagine de tip montaj, să se constituie într-o metaforă, a contradicțiilor și sciziunilor civilizației…”(O.Barbosa – Dicționarul artiștilor români contemporani, 1976).

O viață dedicată actului de cultură, opera maestrului MARIN GHERASIM stă mărturie deschiderilor sufletești, temeiurilor prin care nu lăsăm minunea vieții să se destrame dincolo de împliniri, s-o primim și s-o împărtășim cu generozitate.

Activitatea de creație remarcabilă marchează destinul unui artist plastic ale cărui merite prodigioase au fost recunoscute atât pe plan național cât și internațional, fiind decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor.

Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au  cunoscut, prețuit și iubit.

Trupul neînsuflețit va fi depus marți, 28 martie 2017 orele 14.00 la Capela Sfântul Nectarie. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 30 martie 2017 ora 12.00, la Capela Centrală a Cimitirului Bellu.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Comments

 1. Mariana și Mihai

  Marin Gherasim:
  – „Pictez pentru că am ceva de spus, dar mai ales de apărat“.
  – „În anii când la noi se distrugeau biserici, eu le construiam simbolic în picturile mele.”
  – „Pictez pentru ca să nu se uite”

  Excepțional om, excepțional artist.
  Dumnezeu să-l odihnească!

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

 • fotografie autor 1 buc.
 • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
 • CV în română și CV în engleză
 • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
 • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.