Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Marin Gherasim 16.12.1937 – 27.03.2017

Marin Gherasim 16.12.1937 – 27.03.2017
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu durere încetarea din viață a celui ce a fost Președinte de Onoare, maestrul  MARIN GHERASIM.

Născut la Rădăuți în 16 decembrie 1937 a absolvit Institutul de Artă  ”Nicolae Grigorescu” din București promoția 1962.

Încă de la debutul oficial, expoziția anuală de stat, în 1963 atrage atenția prin raționalitatea energică a imaginii plastice apoi, ”după o perioadă evolutivă pe linia tradițională, se îndreaptă spre exploatarea virtualităților expresive ale unor modalități artistice moderne, asimilabile, la început, suprarealismului și apoi artei abstracte tinzând la realizarea unei sinteze care, printr-o imagine de tip montaj, să se constituie într-o metaforă, a contradicțiilor și sciziunilor civilizației…”(O.Barbosa – Dicționarul artiștilor români contemporani, 1976).

O viață dedicată actului de cultură, opera maestrului MARIN GHERASIM stă mărturie deschiderilor sufletești, temeiurilor prin care nu lăsăm minunea vieții să se destrame dincolo de împliniri, s-o primim și s-o împărtășim cu generozitate.

Activitatea de creație remarcabilă marchează destinul unui artist plastic ale cărui merite prodigioase au fost recunoscute atât pe plan național cât și internațional, fiind decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor.

Transmitem condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au  cunoscut, prețuit și iubit.

Trupul neînsuflețit va fi depus marți, 28 martie 2017 orele 14.00 la Capela Sfântul Nectarie. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 30 martie 2017 ora 12.00, la Capela Centrală a Cimitirului Bellu.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Comments

 1. Mariana și Mihai

  Marin Gherasim:
  – „Pictez pentru că am ceva de spus, dar mai ales de apărat“.
  – „În anii când la noi se distrugeau biserici, eu le construiam simbolic în picturile mele.”
  – „Pictez pentru ca să nu se uite”

  Excepțional om, excepțional artist.
  Dumnezeu să-l odihnească!

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
 • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.