Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Oul ideatic @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Oul ideatic @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești
Administrator
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești vă invită la expoziția Oul ideatic” semnată Anca Vintilă Dragu, curator Raluca Băloiu. Vernisajul va avea loc miercuri, 10 mai 2017, la galeria Foișor, începând cu ora 16.00.

În lucrările Ancăi Vintilă Dragu senzorialul, intuitivul și raționalul fuzionează întru nașterea vizualului. Artista își extrage sursa de inspirație din actualitatea formelor conceptuale contemporane, păstrând în subsidiar un instrumentar ancestral universal.

Anca Vintilă Dragu propune privitorului un sistem personal de gândire, dar și un ansamblu de stări psihologice specifice preocupării creative, pe care le traduce vizual printr-o întreagă avalanşă figurativă și geometrică. Formei sferice îi sunt atașate statementuri vizuale, veritabile confesiuni artistice. Asemenea unor „Cutii ale Pandorei”, lucrările Ancăi aduc laolaltă diversele preocupări vizuale, expresive și teoretice, ilustrând totodată procesul creativ sau atelierul intern al artistei. „Oul ideatic” se deschide sub diferitele auspicii ale unor preocupări culturale eclectice exprimate într-o formă conceptuală.

Artista experimentează alianțele dintre diferitele tipuri de materiale: gresie și porțelan, fibre naturale sau sticlă peste care intervine cu glazuri transparente, cu pigmenți sau lasă forma să expandeze în cracluri. Geometrice sau oragnice, modelate, turnate în formă sau amprentate după frunze, flori sau diverse materiale, lucrările Ancăi Vintilă Dragu sunt caracterizate printr-o armonie compozițională, tematică, vizuală și tehnologică. Artista posedă o bună cunoaștere a proporțiilor asamblând statementuri vizuale, volume și texturi în seria de lucrări conceptuale „Oul ideatic”.

Raluca Băloiu, curator

Seria de lucrări „Oul ideatic” sub semnătura Ancăi Vintilă Dragu se află din 2016 în programul expozițional al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și în portofoliul curatorial al Ralucăi Băloiu. De curând, colectivul curatorial The Institute a selectat pentru expoziția DIPLOMA câteva lucrări din seria aceasta, „Oul ideatic” fiind desemnat cel mai bun proiect la secţiunea Ceramică-Sticlă-Metal. Lucrările selectate pentru expoziția capsulă DIPLOMA Selected vor fi expuse în cadrul Romanian Design Week 2017.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.