Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 29, 2017

Scroll to top

Top

Oul ideatic @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Oul ideatic @ Centrul Cultural Palatele Brâncovenești
Administrator
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești vă invită la expoziția Oul ideatic” semnată Anca Vintilă Dragu, curator Raluca Băloiu. Vernisajul va avea loc miercuri, 10 mai 2017, la galeria Foișor, începând cu ora 16.00.

În lucrările Ancăi Vintilă Dragu senzorialul, intuitivul și raționalul fuzionează întru nașterea vizualului. Artista își extrage sursa de inspirație din actualitatea formelor conceptuale contemporane, păstrând în subsidiar un instrumentar ancestral universal.

Anca Vintilă Dragu propune privitorului un sistem personal de gândire, dar și un ansamblu de stări psihologice specifice preocupării creative, pe care le traduce vizual printr-o întreagă avalanşă figurativă și geometrică. Formei sferice îi sunt atașate statementuri vizuale, veritabile confesiuni artistice. Asemenea unor „Cutii ale Pandorei”, lucrările Ancăi aduc laolaltă diversele preocupări vizuale, expresive și teoretice, ilustrând totodată procesul creativ sau atelierul intern al artistei. „Oul ideatic” se deschide sub diferitele auspicii ale unor preocupări culturale eclectice exprimate într-o formă conceptuală.

Artista experimentează alianțele dintre diferitele tipuri de materiale: gresie și porțelan, fibre naturale sau sticlă peste care intervine cu glazuri transparente, cu pigmenți sau lasă forma să expandeze în cracluri. Geometrice sau oragnice, modelate, turnate în formă sau amprentate după frunze, flori sau diverse materiale, lucrările Ancăi Vintilă Dragu sunt caracterizate printr-o armonie compozițională, tematică, vizuală și tehnologică. Artista posedă o bună cunoaștere a proporțiilor asamblând statementuri vizuale, volume și texturi în seria de lucrări conceptuale „Oul ideatic”.

Raluca Băloiu, curator

Seria de lucrări „Oul ideatic” sub semnătura Ancăi Vintilă Dragu se află din 2016 în programul expozițional al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și în portofoliul curatorial al Ralucăi Băloiu. De curând, colectivul curatorial The Institute a selectat pentru expoziția DIPLOMA câteva lucrări din seria aceasta, „Oul ideatic” fiind desemnat cel mai bun proiect la secţiunea Ceramică-Sticlă-Metal. Lucrările selectate pentru expoziția capsulă DIPLOMA Selected vor fi expuse în cadrul Romanian Design Week 2017.

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.