Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 17, 2018

Scroll to top

Top

„EpicDermic” @ București

„EpicDermic” @ București
Administrator
„EpicDermic” este primul solo-show la AnnArt al pictorului ieşean Felix Aftene – cu 18 lucrari, acril pe pânză şi video. Expozitia, curatoriată de criticul şi istoricul de arta Aurelia Mocanu, reuneşte o selecţie a celor mai recente lucrări din seria „Memoria spaţiului” (2016/17) şi din seria „Taxidermia” (2014/15), caştigatoare a premiului UAP pentru Pictură 2016. Explorări ale condiţiei umane actuale, cu incursiuni în metafizic şi în urbanul post-industrial, lucrările se prezintă ca nişte decupaje ale unor scene narative diverse şi stranii, unificate prin prezenţa recurentă a autoportretului. Felix Aftene este unul dintre artiştii reprezentativi ai generaţiei sale, cu o practică extinsă în pictură, pictură murală, sculptură şi new-media, detalii aicihttp://www.annartgallery.ro/expozitie.php?prodid=814

Pentru vizitatorii insomniaci ai Noptii Albe, punem la dispozitie pastille de ciocolata artizanala iar pentru cei care participă și la micul nostru art-quiz nocturn, un super-premiu, deocamdată secret Powered by Caffe & Latte.

=================================================

Galeria AnnArt a fost fondată în 2011, din dorința de a spori vizibilitatea artei contemporane în România şi pentru a sprijini artiștii în consolidarea unor cote de piață autentice în țară și în străinătate. Portofoliul nostru reunește deopotrivă nume sonore de artiști consacrați precum Ştefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Vladimir Şetran, Francisc Chiuariu, Dorin Crețu, Florica Prevenda, Paul Neagu, Gheorghe Fikl, Mircea Roman, sau Virgil Scripcariu, dar şi tineri artiști emergenți precum Constantin Rusu, Andreea Albani, Maia Ştefana Oprea, Ioana Pioaru, Andrei Mateescu, Matei Avramescu sau Claudiu Lazar. Galeria, împreună cu Fundația AnnArt, publică o serie de cataloage critice despre opera artiștilor din portofoliu și acordă anual un premiu destinat tinerilor artiști; desfășoară un program de educație de artă pentru tineri și face lobby pentru prezența artei în spațiul public prin programul Arta la Verde. Situată pe strada Paris 39, galeria este o conversie în cheie contemporană a unui spațiu de arhitectură neo-românească, la parterul cu mica grădină al unei clădiri din anii ’20.

==================================================

Noptea Alba a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Facebook Event: https://goo.gl/jkm7nL (NAG)