Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | martie 28, 2017

Scroll to top

Top

Evocare Nistor Coita @ MNAC

Evocare Nistor Coita @ MNAC
Administrator

Joi, 9 martie 2017, 19:00
MNAC – Palatul Parlamentului
Etaj 2

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC vă invită joi, 9 martie, la o sesiune de discuții despre arta și metamorfozele operei lui Nistor Coita, ce va avea loc în cadrul expoziției retrospective dedicate la etajul 2 al muzeului.

Aceasta poate fi privită și ca o apologie a virtuților desenului, căci Nistor Coita (1943-2013) se autodefinea ca grafician și nu ca pictor. Și tot cultivarea desenului l-a apropiat grafic de virtuțile scrierii, în sensul ei originar de pictogramă și de valențele modernității târzii ale letrismului.

Discuțiile vor fi însoțite de o evocare a artistului, așa cum a rămas întipărit în amintirile foștilor săi colegi și studenți de la catedra de grafică a UNArte București.

Vor prezenta: Ruxandra Demetrescu, Adrian Guță, Nicolae Alexi, Stela Lie, Eugen Gustea, Carmen Apetrei, Carla Duschka și Oana Bordeanu.

Evenimentul va avea loc doar în limba română. Intrarea este liberă. Se asigură accesul și parcarea cu automobilul personal/taxiul.

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.