Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 20, 2019

Scroll to top

Top

Expoziţie colectivă de Artă Decorativă @ Galeria SENSO

Expoziţie colectivă de Artă Decorativă @ Galeria SENSO
Administrator
Vă invităm joi 8, decembrie 2016, orele 18:00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, București), la vernisajul expoziţiei colective de Artă Decorativă, un eveniment realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

Vor fi expuse lucrările artiștilor vizuali Arina Ailincăi, Lucian Butucariu, Lisandru Neamțu, Costel Iacob, Aniela Ovadiuc, Dionisie Popa, Pavel Bucur, Daniela Făiniș, Cela Neamțu, Dan Băncilă, Alina Băncilă, Alina Simion, Mihai Țopescu, Sanda Bucur.

Cuvântul de deschidere a expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

„Galeria Senso și-a obișnuit vizitatorii cu câte o expoziție de artă decorativă, inventivă și spectaculoasă, la fiecare sfârșit de an. Cauzele care au determinat această opțiune sunt legate de magia sărbătorilor și a zăpezii, de mania cumpărăturilor, de bucuria aproape inițiatică pe care o declanșează obiectele expuse (în fond tot atâtea deschideri către laboratorul secret al artistului), de farmecul ludic pe care îl presupune creativitatea în stare pură, ingenuă și ingenioasă deopotrivă. În fond, este o Invitație la călătorie în lumea formelor, pe care organizatorii și-au propus să o așeze sub vraja versurilor lui Baudelaire: Là, tout n’est qu’ordre et beauté/ Luxe, calme et volupté și sub intensitatea cromatică a unui tablou cu nume de vers, pictat de Henri Matisse în 1904, achiziționat de un Paul Signac entuziasmat și expus la Salonul Independenților din anul următor (pânza, aflată astăzi la Musée d’Orsay din Paris, se chiamă, desigur, Luxe, calme et volupté).” – Dr. Doina Păuleanu.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 8 decembrie 2016 – 16 ianuarie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

arta-decorativa-2016