Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ „MARINA ÎN PICTURA ROMÂNEASCĂ DIN COLECȚII PARTICULARE”

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ „MARINA ÎN PICTURA ROMÂNEASCĂ DIN COLECȚII PARTICULARE”
Administrator
Muzeul Național Cotroceni în colaborare cu Societatea Colecționarilor de Artă din România organizează joi, 25 august 2016, ora 18.00, vernisajul expoziției Marina în pictura românească din colecții particulare. Expoziția cuprinde lucrări din 50 de colecții de artă particulare, semnate de artiști plastici reprezentativi, din perioada secolelor XIX–XXI.

În expoziție publicul va putea admira peste 150 de lucrări semnate de nume celebre ale picturii clasice și contemporane românești începând cu: Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Dumitru Ghiață, Eustațiu Stoenescu, Nicolae Dărăscu, Ion Theodorescu Sion, Camil Ressu, Petre Iorgulescu Yor, Ion Pacea, Ion Sălișteanu, Spiru Chintilă, Florin Niculiu, Ștefan Popescu, Stelian Popescu-Ghimpați, Vasile Parizescu, Sorin Adam, Gabriela Culic, Ioan Orație, Mihai Potcoavă, Dumitru Macovei, Corneliu Drăgan-Târgoviște ș.a.

Prezenta expoziție este continuarea fructuoasei colaborări pe care Muzeul Național Cotroceni o are încă de la înființare cu Societatea Colecționarilor de Artă din România, membrii societății oferind spre expunere opere de o mare valoare patrimonială, dând astfel posibilitatea publicului vizitator să cunoască creația unor adevărate genii ale picturii românești și universale, altfel, inaccesibilă marelui public.

Expoziția va rămâne deschisă până la data de 25 septembrie 2016.

Marina

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.