Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 29, 2020

Scroll to top

Top

EXPOZIȚIE NAȚIONALĂ „DESENUL POST BRÂNCUȘI” 2018 @ Târgu Jiu

EXPOZIȚIE NAȚIONALĂ „DESENUL POST BRÂNCUȘI” 2018 @ Târgu Jiu
Administrator
INVITAȚIE/REGULAMENT
EXPOZIȚIE NAȚIONALĂ „DESENUL POST BRÂNCUȘI”,
Ediția a III-a Târgu-Jiu, România
16 martie – 16 aprilie 2018

Stimați colegi,

În data de 16 Martie 2018 ora 17.00, în cadrul programului cultural național „Colocviile Brâncuși”, Filiala Târgu-Jiu a UAP din România vă invită la vernisajul expoziției Naționale de Desen ”Desenul post Brâncuși”, ediția a III-a.
”Desenul post Brâncuși” este o manifestare expozițională de grup a artiștilor profesioniști din România (absolvenți ai unei forme de învățământ artistic: licență, master sau doctorat) realizată cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea a 61 de ani de la trecerea în eternitate a sculptorului Constantin Brâncuși. Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Tehnica, dimensiunea și modalitatea stilistică de abordare a desenului sunt la latitudinea fiecărui artist, cu condiția ca intervențiile cromatice să nu depășească 20% din imagine, preponderent rămânând expresia alb-negru, cu excepția lucrărilor realizate în creioanelor colorate, marker și pastel. Fiecare artist va aduce sau va trimite maxim 3 lucrări).
Se acceptă lucrări realizate în următoarele tehnici: cărbune, creion , grafit, tuș, cerneală, laviu, pastel, marker, creioane colorate.
Nu se acceptă gravuri și nici un fel de print.
Artiștii selectați de comisia de jurizare se vor regăsi deopotrivă în expoziție și în catalog.

ETAPE DE DESFĂȘURARE
FAZA 1:
Trimiterea lucrărilor în format electronic.
Participanții vor trimite lucrările fotografiate într-un în singur folder. Acestea vor fi realizate în format electronic JPG, rezoluție 200 dpi, poza de ansamblu pe fundal neutru, și vor fi trimise pe adresa de e-mail uaptgjiu@yahoo.ro , în perioada 19-24 Februarie, 2018.

Fotografia fiecărei lucrări va fi însoțită de un fișier text cu următoarele datele de identificare: nume artist, titlul lucrării, dimensiunea, tehnica, anul execuției.
Date contact artist : adresa de E-mail, site, nr. de telefon și adresă poștală.
Nu sunt acceptate lucrările a mai multor artiști în același folder.

FAZA 2:
Jurizarea lucrărilor trimise pentru expoziția Națională ”Desenul post Brâncuși”,
26 – 27 Februarie, 2018. Comisia de jurizare a lucrărilor este stabilită de Filiala Tg-Jiu a UAP din România și de către Centrul de Cercetare Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”.
FAZA 3:

Comunicarea rezultatelor se va face în format electronic pe adresele de e-mail ale artiștilor participanți în data de 28 Februarie, 2018.

FAZA 4:

Predarea lucrarilor: în perioada 5 MARTIE – 9 MARTIE 2018, la adresa: Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu “, strada Geneva nr.8, cu speficicația: Pentru expoziția „Desenul post Brâncuși”.
Lucrările livrate prin curier vor fi primite numai la această adresă!
Program orar Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”
Luni – Vineri 08.00-16.00
Sâmbătă și Duminică liber
Alte precizari:
• Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziției, în materialele publicitare ale expoziției în scop de informare, marketing si educațional.
• Se va edita un catalog care va fi primit de fiecare artist participant în expoziția Națională ” Desenul post Brâncuși”, ediția a -III-a.
• Artiștii selectați în expoziție pot dona o lucrare pentru Colecția de Arte Vizuale a Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare ,,Constantin Brâncuşi”, în baza unui document de donație adresat instituției (atașat mail-ului de confirmare a participării).
• Organizatorii vor oferi trei premii și trei mențiuni.
• Costul trimiterii și al returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant (fiecare artist va trebui să completeze cererea de returnare a lucrării atașată mail-ului de confirmare a participării).
• Pentru a preîntâmpina problemele legate de trimiterea lucrărilor, participanții sunt rugați să-și trimită individual lucrările, nu sunt acceptate mai multe lucrări în același colet aparținând mai multor artiști.
• De preferat este să se trimită lucrările prin Fan Courier, firmă de curierat cu care Filiala Tg Jiu a UAP are un contract de colaborare, compania percepând costuri mai mici la returnarea lucrărilor.
• Artiștii care doresc să-și trimită lucrările prin Curier rapid trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate la transport, și pentru a putea fi reambalate și returnate la sfârșitul expoziției. Organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin curier/poșta, dacă aceste daune sunt constatate la primire.
• Pe întreaga durată a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.
• Lucrările trimise trebuie să aibă elemente de prindere pentru expunerea pe simeze și trecute datele de identificare pe spatele lucrării: nume artist, titlul lucrării, dimensiune, tehnică și anul execuției.
• Comisia de jurizare a lucrărilor își păstrează dreptul de a respinge lucrările ce sunt neglijent prezentate.
Contact: E.mail uaptgjiu@yahoo.ro
Director / Curator general proiect expozițional,
Vasile Fuiorea, Președinte Filiala Tg Jiu a UAP din România

Comitet curatorial al expoziției: Pavel Șușară, Mihai Țopescu, Vlad Ciobanu, Florin Gheorghiu, Doru Strâmbulescu.

Descarcă de aici Cererea de returnare a lucrărilor.

Descarcă de aici Declarația de donație.

de